Akkışla Belediyesi Eski Başkanı'ndan Eleştirilere Cevap

Kayseri'nin Akkışla ilçesinin AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Tuncel, CHP'li mevcut Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur'un, kendisi hakkında ortaya attığı iddiaları eleştirerek, 'Bir yıllık belediye başkanı ama tek bir proje bile üretemiyor

  Kayseri ' nin Akkışla ilçesinin AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Tuncel , CHP ' li mevcut Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur ' un , kendisi hakkında ortaya attığı iddiaları eleştirerek , " Bir yıllık belediye başkanı ama tek bir proje bile üretemiyor . Benim üzerimden gündemde kalmaya çalışıyor . Yalan söylemeyi bıraksın , vatandaşa verdiği sözleri yerine getirmeye çalışsın " dedi .
Ahmet Tuncel , iddialar hakkında şunları söyledi : " Öncelikle benim üzerimden hizmet yapayı beceremediği için gündemde kalmaya çalışıyor . Bir daha da kendisini muhatap almayacağım . İddialarına gelince CHP ' li üyelerin de bulunduğu belediye meclisinde oy birliğiyle kepçe alınma kararı alınmıştır . Belediyenin işi bittikten sonra , 20 ay masrafları çıktıktan sonra ayda 7 bin liraya kiraya verildi . Bu kiralamadan 140 milyar gelir elde edildi . Kepçeyi çalıştırabileceğimiz ve kar getirecek bir alan bulunmadığından yine CHP ' li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu mecliste oy birliğiyle 154 bin TL ' ye satıldı . Kendisinin iddia ettiği gibi kepçe yok olmadı , aksine belediye kasasına 72 bin TL kar elde edildi . Bu para da Üsküdar mevkiine hayvancılığın geliştirilmesi için kullanılacak organize sanayinin başlangıcına harcandı . Ayrıca , bahçe sulama kanallarının yapımında bentler yapıldı , yol genişleme çalışmaları yapıldı .
İmar konusuna gelince ise kendisinin dediği gibi rant sağlamam söz konusu değildir . Koskoca İller Bankası Genel Müdürlüğü imar planını hibe şeklinde yaptı . Buna teşekkür etmesi gerekirken suçlayıcı ifadeler kullanıyor .
Babamızdan kalan evin camiye bağışı konusuna gelince , görüntülemesi için ilçeye çağırdığı basın mensuplarına o yeri gösterseydi . Acaba vatandaşa hizmet veriyor mu vermiyor mu? Kameralar karşısına çıkıp yapılan hizmetleri eleştiriyor , fakat kendisi bir yıllık belediye başkanı olmasına rağmen daha bir tek proje üretip gösteremiyor . Kendisi tek katlı evinin üzerine 2 kat ilave yaptı . Eğer bu 2 kat kaçak değilse 8 Mart 2010 tarihinden geriye dönük projesini ibraz etsin . Buraya taşınan malzemeler belediyenin araçlarıyla taşındı . 7 bin metre kare kilitli parkenin yapılı olduğu eski pazaryerini söküp de önüne taşıdığı dürümcü dükkânının ve evinin su faturasını göstersin . Burada saydığım konularda görevini resmin kötüye kullanmıştır . Ayrıca kameralar karşısında konuştuğu makamı , parti hizmet binası değildir , parti lideriyle çekilen fotoğrafının kamu hizmet alanı olan belediye binasında yer alması partizanlıktır . "