(özel Haber) - Balık Dolu Akvaryumda Saat Satışı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir satıcı, kol saatlerini balıklarla dolu akvaryumda sergileyerek müşterilerinin dikkatini çekmeye çalışıyor.

Ahlat Selçuklu Çarşısı'ndaki iş yerinde yaklaşık 10 yıldır saat tamir ve satıcılığı yapan Enver Hakverdioğlu, saatlerinin su geçirmez özelliğini ispatlamak için 3 yıl önce dükkanına bir akvaryum aldığını belirtti. Hakverdioğlu, iş yerine giren her vatandaşın ilgiyle yüzen süs balıkları arasındaki saatlere baktığını söyleyerek, "Anadolu insanı gördüğüne inanır. Ben de su geçirmez saatleri akvaryumda yüzen süs balıklarının arasına bıraktım. Müşteriyi ikna etmeme gerek kalmadı. Müşteri, istediği su geçirmez
saati balıklarla dolu akvaryuma atarak kontrol ediyor. Saatin sudan etkilenmediğini gören alıcılar, tereddüt etmeden hemen alıyor. Gösterilen ilgiden oldukça memnunum. Bazen müşteriler balıklarımı yemlerken suyun içerisindeki saatleri görünce de şaşkınlığını gizleyemiyor. Balıklar mantar kapmasın diye elimi suya daldırmıyorum. Demir bir metal ile saatleri akvaryuma bırakıyorum, müşteri talep edince de çıkartıyorum. Önceleri şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaşlar, şimdi kaliteli su geçirmez saatleri önce
akvaryumda yüzen süs balıklarının arasında test ettirip ondan sonra alıyor. Artık müşterilerimi ikna etmeme de gerek kalmadı. Çünkü onlar gördüklerine inanıyor" dedi.
Ferhan Yağmur isimli vatandaş ise, önce gördüğü manzaraya inanamadığını, ardından akvaryumda yüzen süs balıkları arasında saatleri gördüğünde ise şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti.
Saatçi Enver Hakverdioğlu, su geçirmez saatlerinin tanesini 25 TL ile 200 TL arasında değişen fiyatlarda sattığını, akvaryum içerisinde sergiledikten sonra da işlerinin arttığını da sözlerine ekledi.