Ortaca'ya 7 Milyon 80 Bin Tl'lik Eğitim Yatırımı

AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan, Ortaca'ya yakın bir zamanda 7 milyon 80 bin TL'lik eğitim yatırımı yapılacağını müjdeledi.

Ortaca'ya 7 Milyon 80 Bin Tl'lik Eğitim Yatırımı
AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, İl Genel Meclisi Üyesi Sebahi Yılmaz ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Sarakaya düzenlenen toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi.
Toplantıda konuşanİlçe Başkanı Mesut Yazan, "İlçemizin Bahçelievler Mahallesi'nde 1100 metre kare inşaat tabanı olan, 16 derslikli olacak olan, düz lise binası planlandı. Projesi hazır olmasına rağmen, zeminde çıkan bir problemden dolayı, ikinci zemin etüdü istendi. Zemin etüdü için Ortaca Kaymakamlığı tarafından yol çalışmaları yapılıyor ve zemin etüdünü ise, Harita Mühendisleri Hasan Şahin ile Hüseyin Şahin üstlenmiş durumdalar. Bu işlemin ardından statik proje zemine uygun hale getirilip, en kısa sürede ihale edilecek. 4,5 milyon liraya mal olması beklenen projenin parası hazır olup, zemin etüdünden sonra lise binasının yapım ihalesi yapılacaktır. Bahçelievler Mahallesi'nde yapılacak olan İlköğretim Okulunun 400 metrekare taban alanı olan ilköğretim okulu binasının projesi hazır durumdadır. Mart Ayı içerisinde ihalesi bitecek ve temeli atılacak. Bina için 750 bin TL ödeneği ayrılmış durumdadır. Arıkbaşı mahallesinde 5000 metre kare arsa üzerinde, çağa uygun, modern bir anaokulu binası projesi hazır ve 1 ay içerisinde ihalesi yapılarak temeli atılacaktır. 400 bin liraya mal olması planlanan Anaokulu Binasının parası şu anda hazır durumdadır" dedi.
Ortaca'da uzun yıllardır gündeme gelen ancak bir türlü tamamlanamayan kapalı spor salonunun temel atma aşamasına geldiğini açıklayan Yazan, "Ahmet Ateş Stadı yanına yapılacak çok amaçlı Kapalı Spor Salonu proje hazırdır. İhalesi Spor İl Müdürlüğünce takip edilmektedir. 500 kişilik olması planlanan proje için İl Genel Meclisinden 2007 yılında 350 bin, 2008 yılında 650 bin, 2009 yılında ise 300 bin lira ve ayrıca Gençlik Spor Müdürlüğü de 130 bin lira olmak üzere 1 milyon 430 bin lira ödenek ayrılmış durumdadır. İhalesi yapılarak temeli atılacaktır. Yapılacak olan 500 kişilik Kapalı Spor Salonu'nun geçtiğimiz aylarda 1000 kişilik olması için çok çaba sarf etmiştik; ancak İl Genel Meclisinden bin kişilik salon için ek bütçe sağlanamadığını öğrendik. İsterdik ki kapalı spor salonu ilçemizde bin kişilik olsun" diye konuştu.