Kabe İle Mescidi Nebevi'nin Minarelerini Tespihe Nakşetti

Bursalı tespih ustası Levent Bülbül, Müslümanların iki kutsal mekanı Kabe ile Mescidi Nebevi'nin minarelerini tespihlerin imamelerine nakşetti

Kabe İle Mescidi Nebevi'nin Minarelerini Tespihe Nakşetti
Bursalı tespih ustası Levent Bülbül, Müslümanların iki kutsal mekanı Kabe ile Mescidi Nebevi'nin minarelerini tespihlerin imamelerine nakşetti. Özel olarak çıkarılan bir balina kemiği üzerinde 23 gün boyunca göz nuru döken tespih ustası, yaptığı eserleri şehir dışından birçok kişinin görmeye geldiğini söyledi.
Tarihi Irgandı Köprüsü üzerindeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren 36 yaşındaki Levent Bülbül, tespih koleksiyonerlerinin Türkiye'de sayı ve kalite bakımından her geçen gün arttığını belirtti. Bu potansiyelin Anadolu'daki tespih ustalarının şevkini arttırdığını söyleyen Bülbül, "Ben hep farklı arayışlar içerisinde olarak, çalışmalarım sürdürüyorum. Tespih konusunda Osmanlı'dan ve çok daha eskiden gelen bir koleksiyon geleneği var. Osmanlı sarayında da Allah'ı zikretmenin bir aracı olarak tespih
konusunda çok güzel çalışmalar teşvik edilmiş. Sultanlar, hünkarlar hep tespihe meraklı oldular. Bugün de çok sayıda iş adamı, akademisyen tespih topluyor. Biz sanatkarlar olarak ise bu meraklılara naturel malzemelerden çok değişik ürünler hazırlamamız gerekiyor. Ben de bugüne kadar yapılmayan farklı bir çalışmayı gerçekleştirdim. Çok hassas çalışmalara imkan sağlayan kemik grubunun içerisinde en yumuşak olan balina kemiğinin kahve rengi, beyaz sarımsı karışık tonunda bir tespih çalışması yaptık.
Fotoğraflarından tıpa tıp benzerini nakşettiğimiz Mescidi Nebi ve Harem-i Şerif minareleri çalışması çok özel bir çalışma oldu. Birçok koleksiyoner bu eserleri görmek istiyor. Kısa bir süre önce tamamladığım bu 2'şerli set halindeki bu tespihler nezih bir koleksiyonerimiz tarafından değerlendirilecektir" dedi.
Böyle bir çalışmanın şimdiye kadar balina kemiği üzerinde gerçekleşmemesi, bütün detayların tespih imamesinde nakşedilmesi ise tespihleri eşsiz kılıyor.