Tmsf'den Milletvekili Atilla Kart'a Yanıt

TMSF Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, TBMM'de 11.03.2010 tarihinde düzenlediği basın toplantısında kurum hakkında öne sürdüğü iddialar hakkında bir açıklama yayınladı.

Tmsf'den Milletvekili Atilla Kart'a Yanıt
TMSF açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Konya Milletvekili Sayın Atilla Kart, TBMM'de 11.03.2010 tarihinde düzenlediği basın toplantısında Kurumumuz hakkında haksız ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. TMSF'nin, "kara paranın aklandığı ve haksız kazancın sağlandığı" bir kurum olduğu iddiası son derece vahimdir. Öncelikle belirtmek gerekir ki bir kamu kurumu olan TMSF'nin idari ve yargısal denetime tabi, şeffaf bir kurum olduğu, kamuoyunun bilgisi dahilindedir.
TMSF'nin faaliyetlerinde "karartma yaptığı ve karambol yarattığı" iddiası, Kurumumuzu haksız ve hukuka aykırı biçimde zan altında bırakmaktadır. Tüm işlemlerinde şeffaf ve kamuoyunu sürekli aydınlatma prensibiyle çalışan, yaptığı ihalelerin tamamı resmi gazetede, ulusal medyada, internet sitemizde ilan edilen ve her ihalesi medya tarafından takip edilen Kurumumuzun faaliyetlerinin, iddia edildiği şekilde kamuoyuna yansıtılması gerçeklerle bağdaşmamaktadır.  Nitekim son beş yıllık döneme bakıldığında, Milletvekillerimiz tarafından yöneltilen 503 soru önergesini cevaplandırmış, vatandaşlardan gelen 22 bin 875 adet bilgi edinme taleplerine cevap vermiş, Bin 244 bültenle faaliyetlerini kamuoyu ile paylaşmış bir kurum olduğumuz dikkate alındığında "bilgilerin saklanması, karartılması ve karambol oluşturulması" iddiası ciddiyetten uzaktır.

TMSF kamuoyunun çok iyi bildiği gibi bütün ihalelerini 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile 6183 sayılı kanun ve yönetmelikler çerçevesinde açık ve şeffaf bir şekilde yaparak, kamu alacaklarını en yüksek bedelle tahsil etmeye çalışmaktadır. Bu vesileyle bilinmelidir ki Kurumumuz bundan sonra da aynı anlayışla faaliyetlerine devam edecektir.

Bahse konu menkul ve gayrimenkullerin alıcısı ve satış bedellerinin gizlenmesi söz konusu olamaz ve bu ihalelerin tüm bilgileri kayıtlarımızda mevcuttur.

Kaldı ki Fon alacağının tahsili kapsamında Ticari ve İktisadi Bütünlük oluşturularak satışa çıkartılan, 30 milyon TL değerinde ve Bakırköy'de bulunan gayrimenkulün 1 Milyon TL'ye Konya menşeli İttifak Holding'e satıldığı iddiası da doğru değildir. Zira, İhale alıcısı Konya'da yerleşik İttifak Holding olmayıp İstanbul'da yerleşik İttifak İnşaat Tekst. Gıda Turz. Oto. Elekt. İç ve Dış San Ltd. Şti.'dir. Taşınmaz 10.01.2008 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, 104 milyon TL Asgari Satış Toplam Geliri üzerinden yüzde 32 Fon Payı Gelir Oranı karşılığı 33 milyon 280 bin TL bedelle, İttifak İnşaat'a ihale edilmiş ve peşinat bedeli olarak 1 milyon TL tahsil edilmiştir. Kalan ihale bedeli 32 milyon 280 bin TL için de teminat mektubu alınmıştır. Dolayısıyla 1 milyon TL gayrimenkulün satış bedeli olmayıp peşinat bedelidir.

Yıllardır kamu hazinesini milyonlarca dolar zarara uğratmış kişilerden, kamu alacaklarını en yüksek bedelle ve büyük bir özveri ile tahsil etmeye çalışan Kurumumuz hakkında ileri sürülen iddialar üzüntüyle karşılanmış olup, söz konusu haksız ve mesnetsiz isnatlarla ilgili yasal haklarımızı saklı tuttuğumuz hususunu, Kamuoyuna saygıyla duyururuz."