Kürt Açılımı'nda muhatap kim olmalı?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Kürt açılımı sürecinde muhattap alınan kişinin kendisini bir adım öne çıkarması gerektiğini söyledi.

Kürt Açılımı'nda muhatap kim olmalı?
 Bakan Atalay, Abant Platformu’nun Rixos Otel’de düzenlediği “Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme” konulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Bir gazetecinin, konuşmasında “Demokratik Açılım” sürecinde muhatap konusunda sıkıntı çektiklerini vurguladığını hatırlatması üzerine Atalay, TBMM içinde grubu bulunan BDP de dahil bütün partilerle bu konuları paylaşmak istediklerini belirterek şöyle devam etti: “Bu konuda da elimizden gelen çabayı gösterdik. Şimdi de aynı niyetimi ifade ettim. Yine aynı şekilde. Ama daha önce biliyorsunuz farklı şeyler oldu. Görüşmelere başlayınca ’Biz esas muhatap değiliz, başka yerlerle görüşün’ diye havaleler oldu. Böyle şeyler olmasın istiyoruz. Muhatap aldığımız kişi ’Ben muhatabım, ben dirayetli bir muhatabım’ desin. Bunu ifade ediyorum ben.”

‘Taş atan çocuklar’ 2 hafta sonra Adalet Komisyonu’nda

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in gerçekleştirdiği ziyaret turlarında, muhalefet ile uzlaşma zemini oluşan kamuoyunda “taş atan çocuklar” olarak bilinen düzenlemenin, 2 hafta içinde “askıya alındığı” TBMM Adalet Komisyonu’nun gündemine gelmesi bekleniyor. Tasarı muhalefet ile prensipte varılan anlaşma çerçevesinde, Öcalan’a yeniden yargılama yolunu açacak maddelerinin metinden çıkartılması yönünde değişiklik yapılabilmesi için alt komisyona sevk edilecek. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, VATAN’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, komisyon üyeleriyle Salı günü tasarıya ilişkin bir öngörüşme yapacağını belirterek, “Muhtemelen bir sonraki hafta da düzenlemeyi komisyonda görüşürüz” dedi. Muhalefetten gelen önerilerin değerlendirilmesi ve düzenlemenin bir uzlaşmayla yasalaştırılması için tasarıyla ilgili alt komisyon çalışması yapılmasının yararlı olacağını belirten İyimaya, “Tüm önerileri değerlendirerek düzenlemenin süratle yasalaşmasını arzu ediyoruz” diye konuştu