Kılıçdaroğlu'na 'Dersim Olayları' Tepkisi

Muş'un Varto ilçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na, Onur Öymen'in 'Dersim olayları' açıklaması nedeniyle bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na 'Dersim Olayları' Tepkisi
Partisinin il kongresine katılmak üzere bugün öğle saatlerinde uçakla Muş'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra karayoluyla Varto'ya geçti. Kılıçtaroğlu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi konferans salonunda vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından soru cevap bölümünde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bingöl Boztaş, Onur Öymen ve Dersim Olayları hakkında kimsenin soru sormamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere yönelik "Dersim Katliamı'nı kabul eden bir partinin zihniyeti olamaz" diyen Bingöl Boztaş'a bazı gençler de destek verdi. Konferans salonunda bir anda arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren gençler, daha sonra partililer tarafından apar topar konferans salonundan çıkartıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan arbedenin ardından yaptığı konuşmada, "Herkesin soru sorma hakkı var, ama şunu da unutmayın; her toplantıda toplantıyı provoke etmek isteyen insanlar olabilir. Onu da biz biliyoruz ve yaşadık. Bizim buraya geliş amacımız, yıllardır yaşadığınız ağır ekonomik koşulları, işsizliği, yoksulluğun nasıl giderilmesi gerektiğini size anlatmak. Bizim ana hedefimiz budur. Bu sorun çözülmedikçe Türkiye'nin sorunu çözülemez. Biz bunu tartışıyoruz. Arkadaşlarımız siyasi olarak da sorular soruyorlar. Onlara da saygı duyacağız. Yani o soru soruldu diye onlara kızmayalım. Hukuku, düşüncelerine katılmadığımız insanlar için de savunacağız. Ben burada kimseye dedim mi Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verin. İktidarı eleştirdim, çünkü sizin tablonuz eleştirilecek bir iktidarı gösteriyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Dersim'de yaşanan olayların güzel olmadığını siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Niye birbirimizi kandıralım, kandırmıyoruz ki. Kim kimi kandırabilir. Yanlışa 'Bu doğrudur' demek, bizatihi yanlışın en büyük yanlışı olur. Söyledik, yanlıştır dedik. Terör bağlamında dile getirilmesine yanlıştır dedik. Ama insanları bir düşünceden ötürü linç etmek, ne benim hakkım ne de başkasının hakkıdır" diye konuştu.