Bayındırlık Bakanı Demir'in Samsun temasları

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un Bafra ilçesinde çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

İlçe girişinde karşılanan Bakan Demir, ilk olarak Bafra Kaymakamlığı'na geçti. Burada Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve daire amirleri tarafından karşılanan Bakan Demir, Kaymakam Boyacı'dan Bafra ile ilgili bilgiler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Demir, Bafra ve bölgeye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Demir, yeni yapılacak Bölge Hastanesi, TOKİ Konutları ve diğer projelerin en kısa zamanda biteceğini söyledi.
Kaymakamlıktan sonra Bafra Belediyesi'ne geçen Bakan Demir, burada Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından karşılandı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, seçim zamanı Bafralılara verdikleri sözlerini yerine getirmek için hazırladıkları projelere destek olunması için Bakan Demir'den destek istedi. Bakan Demir ise yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmanın yanında ve destekçisi olacağını belirterek, "Seçim dönemlerinde verilen sözlerin yerine getirilmesi için özel bir gayret sarf ediyoruz. 2011
yılına kadar Bafra ilçesinin beklediği yatırımları alacağını belirtmek isterim" diye konuştu.
Yeni Devlet Hastanesi'nin 2 yıl içinde ilçeye kazandırılacağını belirten Demir, Organize Sanayi Bölgesi'nin arzu ettiği yatırımları da en kısa sürede alması için çalıştıklarını söyledi.
Milletvekili arkadaşları ile birlikte ilçenin durumunu değerlendirdiklerini söyleyen Demir, Bafra'nın potansiyeli olduğunu ve bunu en iyi şekilde kullanacaklarını ifade etti. Bu arada Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapacakları yatırımlara destek isteğini anlatırken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise not aldı.
Bafra Belediyesi'nden sonra AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı'na geçen Bakan Mustafa Demir, burada ise açıklamalarda bulundu. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz 'hoş geldin' konuşması yaparken, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise Bafra ve bölgesine bugüne kadar AK Parti zamanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken, "80 yılda yapılmayan yatırımlar 8 senede Bafra'ya aktarılmıştır" diyerek AK Parti'ye oy veren herkese teşekkür etti.
AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı'ndan sonra Bafra Belediyesi Su Arıtma Tesisi gezildi yetkilerden bilgiler alındı. Buradan ayrılan Bakan Demir, yeni yapılacak olan Bafra Devlet Hastanesi ile TOKİ arazisinde incelemelerde bulundu. İncelemelerden sonra Bafra Öğretmenevi'ne geçen Bakan Demir ve beraberindekiler burada ilk olarak AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra ise Bafra Öğretmenevi restoranında Bafralı işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile
istişare toplantısı yaptı.
Toplantının peşinden verilen yemekten sonra Bakan Demir, Bafra ilçesinden ayrıldı. Bakan Demir'in Bafra ilçesindeki ziyaret gezilerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Birnur Şahinoğlu, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin katıldı.