Balıkesir'de, 'Eğitimde İyi Örnekler' Çalıştayı

Balıkesir'de bu yıl ikincisi düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı başarıyla gerçekleşti

Balıkesir'de, 'Eğitimde İyi Örnekler' Çalıştayı
Balıkesir'de bu yıl ikincisi düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı başarıyla gerçekleşti. 600 katılımcının yer aldığı çalıştayda farklı eğitim kurumları açtıkları stantlarda çalışmalarını tanıtma fırsatını değerlendirdi.
Sabancı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, İstanbul Politikalar Merkezi, Eğitimde Reform Girişimleri (ERG) son 5 yıldır gerçekleştirilen Eğitimde İyi Örnekler konferanslarında ortaya çıkan olumlu ortamın ve paylaşılan iyi örneklerin yaygınlaştırılması için düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Balıkesir'de yapıldı. Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl tek başına gerçekleştirdiği organizasyon yetkililerden tam not aldı.
Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, eğitim ve toplum hayatına çok olumlu yansımalarının olduğunu belirttiği çalıştayın büyük bir önem kazandığını, burada farklılıkların zenginliğinin, "biz" kavramıyla birleştirildiğini söylerken tüm katılımcılara teşekkür etti. Müdür Köksal, ilki yerel olan İyi Örnekler Çalıştayı'nın artık ulusal boyut kazandığını, bunu görmekten son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı'na Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi, Balıkesir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, ERG, YDS dershanesi, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nin sponsorluk katkısında bulundukları bildirildi. Çalıştay toplantısının açılışında konuşan Sabancı Üniversitesi ERG Koordinatörü Neyyir Berktay, Balıkesir'deki organizasyonun mükemmel derecede gerçekleştiğini vurguladı. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve destekçi tüm kuruluşlara teşekkür eden Neyyir Berktay, bu çalıştaylardaki sunum ve konferansların öğretmenler için son derece yarar taşıdığını ve çok önemli olduğunu vurguladı. Berktay, "Kaliteli eğitim kız ve erkek bütün çocuklarımızın en doğal hakkı. Bu hakka kavuşmaları için yapmamız gerekenler var. Bu, karşılıklı iş birliği ve diyalog ortamıyla, herkesin elini taşın altına koymasıyla gerçekleşebilir. Temel amacımız, sınıflarda, öğrenme ortamlarında iyi uygulamalar geliştiren öğretmenlerimizin bunları birbirleriyle paylaşacakları ortamları oluşturmak. Bu çalıştayları 2004 yılından beri ulusal ve yerel olarak yapıyoruz. Hayalimiz bunun tüm Türkiye'ye yayılmasıdır. İllerin inisiyatifi her geçen yıl artıyor, Balıkesir'de geçen yıl ortak olarak yaptığımız çalıştayı bu yıl Balıkesir tek başına hem de çok başarılı bir şekilde organize etti. Bu da fidan tuttu demektir. Dünya hızla gelişiyor ve değişim yaşanıyor. Şeffaflığın ve katılımcı yönetim anlayışının eğitimdeki iz düşümü olarak düşünülebilir. Ben Balıkesir'i tebrik ediyorum" dedi.

"BONCUKLU YAĞCIBEDİR KESESİ"NE PATENT BAŞVURUSU
Balıkesir Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı'nın ulusal boyuta taşındığı kaydedildi. Tamamen gönüllü olan 600 katılımcı ile gerçekleşen çalıştayda 12 sözlü sunum, 80 poster sunumu yer aldı. Temel felsefeyi ise gönüllü eğitimcilerin yer alması oluşturuyor. Çalıştayda nakışlı el ürünlerini sergileyen Balıkesir Kız Teknik ve Meslek Lisesi standı büyük bir ilgi gördü. Lise 2. sınıf öğrencisi Rana Erdem'in manken olduğu kız lisesinin standındaki birbirinden güzel ürünler arasında sergilenen, "Boncuklu Yağcıbedir Kesesi" en dikkat çekeni oldu. Etrafında gerçek karanfillerin kullanıldığı motifleri ve kesi üzerine işlenen boncuklu Yağcıbedir motifleri ile dikkat çeken ürün için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunulacağı bildirildi. Okul müdürü Mustafa Kılıç, 2009 yılında Kız Teknik genel müdürlüğü ile Türk Patent Enstitüsü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği seminerde öğrendiklerinden hareketle birçok başarılı çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk geleneklerinden olan ancak sandığa gömülü Osmanlı'dan kalma el işi ürünlerin bugün yabancılar tarafından kullanılıp tescillenmesinin önlenmesi amacıyla harekete geçildiğini anlatan müdür Mustafa Kılıç, "Artık sandık altı ürünlerimize patent almak için onları gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi. Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdür yardımcısı nakış öğretmeni Gülten Küçük, birçok ürün arasından kendi üretimleri olan, "Boncuklu Yağcıbedir Kesesi" için patent başvurusu yapacaklarını açıkladı. Etrafında tamamen gerçek karanfil oyalarının kullanıldığı süs amaçlı boncuklu kese, stanttaki güzel manken tarafından tanıtıldı.

ÇALIŞTAY GÜZELİ
Gala'daki çalıştayda Balıkesir Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin stantında ürünlerin tanıtımı için mankenlik yapan Rana Erdem isimli lise ikinci sınıf öğrencisi, gazeteciler tarafnıdan, "Çalıştay Güzeli" seçildi. Tanıttığı ürünlerin otantikliği kadar güzelliğiyle de dikkatleri çeken Rana, objektiflere poz verirken basın mensupları tarafından, çalıştayın güzeli ilan edildi. Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı'nın açılış konuşmalarının ardından organizasyona katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara plaket verilerek teşekkür edildi. Açılış törenine Balıkesir Vali Vekili Ali Osman İşsen, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Arslan ile diğer davetliler ve eğitimciler katıldı. İyi Örnekler Çalıştayı sayesinde yaptıkları çalışmaları sergileyip paylaşma imkanı bulduklarını belirten okul müdürü ve öğretmenler ise bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ettiler.