Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Kapatılacağı Söylentileri

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başka hastanelerle birleştirilmesi durumunda olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi

Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Kapatılacağı Söylentileri
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başka hastanelerle birleştirilmesi durumunda olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi.
SES Van Şube Başkanlığı, Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılacağı iddialarına bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. Öğle saatlerinde hastane önünde toplanan sendika üyeleri adına bir basın açıklaması yapan SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Van'da bölge hastanesi olarak hizmet veren ve çevredeki illerle birlikte büyük bir nüfusa hitap eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin daha da geliştirilmesine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti eliyle bir servise dönüştürülerek kapatılmak istendiğini iddia etti. Bunun gerekçe olarak da hastanenin fiziki ömrünü tamamladığı, hijyenik olmadığı, zarar ettiği gibi gerçekçi olmayan sebeplerin gösterildiğini iler süren Berki, hastanelerin birleştirilerek sağlık hizmetlerinin etkin, kaliteli ve kolay erişebilir olmasının hedeflendiği belirtilmekte olduğunu kaydetti. Berki, "Şimdi buradan bir kez daha soruyoruz, 100 yataklı bir hastane olan ve günde yaklaşık 10 ameliyatın yapıldığı bir bölge hastanesi nasıl oluyor da servise dönüştürülünce hizmetin kalitesi artıyor, kolay erişilebilir oluyor ve halk da bundan memnun kalıyor. Burada hedeflenen hastanelerin Türkiye'de 40 çatı altında birleştirilerek birer işletmeye dönüştürülmesi ve birilerine peşkeş çekilerek özelleştirilmesidir. İşte bu nedenlerle daha tasarı yasalaşmadan Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmek istenmektedir" dedi.
SES olarak tüm Van halkını, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları duyarlı olmaya ve, Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sahip çıkmaya davet eden Berki, işin peşini bırakmayacaklarını, demokratik tepkilerini ortaya koyarak hastanelerin birleşmesine engel olmaya çalışacaklarını, birleştirildiği takdirde de olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi.
Berki, yaptığı basın açıklamasının ardında Van'a dönerken, destek veren çok sayıda hastane çalışanı ise işinin başına döndü.