Osmaniye Belediyesi'nden Haşere İle Mücadelede Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce, haşere ile mücadelede eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Osmaniye Belediyesi'nden Haşere İle Mücadelede Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri
Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminere Belediye Başkanı Kadir Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kırgın, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, il sağlık şube müdürleri ile belediye çevre sağlığı personelleri katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya, "Osmaniye belediyesi veteriner müdürlüğü olarak; bilimin getirdiği yenilikleri, buluşları ve teknolojiyi hizmetlerimizde uygulayarak, çalışmalarımız da daha başarılı, daha etkin, daha kaliteli ve daha ekonomik bir hizmetin sunumu öncelikli hedefimizdir. Bu nedenle kendi personelimizi ve konuyla ilgili kişileri bilgilendirmek için uzman kişilerin katılımı ile bu semineri düzenledik" dedi.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da konuşmasında geçen yıl Osmaniye'de haşere ile sinekle ilgili mücadeleyi çok üst bir seviyede yapamadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bunun temel sebebi de bu mücadele belli bir sürede yapılması gereken larva döneminde yapılması gerekiyordu. Bu sürenin seçim zamanına denk gelmesinden dolayı geçen yıl biraz sinekli bir yıl oldu. Ama sonradan arkadaşlarımızın üstün gayreti çalışmaları neticesinde, kıymetli muhtarlarımızın doğru yönlendirmeleri sayesinde, Osmaniye'de sinekle mücadele de önemli bir aşama ve başarı kazanmış olduğumuzu düşünüyorum. Biz bu sene Osmaniyeli hemşerilerimizi sineklere yedirmeyeceğiz. Bunun için de etkili, kararlı, düzenli, planlı, tertipli, programlı bir mücadeleyi yapacağız. Bu yılın Osmaniyemiz için sineksiz geçmesini, sinekle mücadele de başarılı bir yıl olmasını diliyorum."
Seminer, Haşere Mücadelesi Eğitim ve Bilgilendirme Semineri Görsel Çevre Sağlığı Entosav firmasının teknik katkılarıyla Biyolog İsmail Özdemir ve Ziraat Mühendisi İlker Kırhan'ın sunumları ile gerçekleştirildi.
Programın 2. gününde Belediye Çevre Sağlığı personeline uygulamalı eğitim verildi.