İstiklal Şairi Ersoy Patnos'ta Da Anıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Patnos Halk Eğitim Merkezi'nde bir program düzenlendi.

İstiklal Şairi Ersoy Patnos'ta Da Anıldı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy bir kez daha rahmetle yad edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Emre İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Etem Selçuk Dönmez yaparken, M. Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nın kabulünü konu edinen sunumu da İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Bülent Sevinç ile aynı okulun matematik öğretmeni Zehra Söğüt yaptı. Daha sonra İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuma yarışmasında birinci olan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Hacer Tunç İstiklal Marşı'nı okudu. İlköğretim okulları arasında düzenlenen 'Ezbere İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Yunus Emre, İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Arlı İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra salondakilerden büyük alkış aldı. Ayrıca İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili liseler arası düzenlen kompozisyon yarışmasında ilçe birincisi olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Çelik yazısını okurken, değişik okullardan öğrencilerde günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudu. Daha sonra İstiklal Marşı ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
Programa; İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Yarbay Tarık Othan, Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın yanı sıra diğer daire amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.