Gönen'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89. Yıldönümü Etkinliği

İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 89. yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'in Gönen ilçesinde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Gönen'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89. Yıldönümü Etkinliği
Gönen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun hazırladığı program Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Okul Müdürü Ahmet Gökşen'in açılış konuşmasıyla başlayan programa Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kırpık, Emniyet Müdürü Ayhan Girdap ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tuncer'in yanı sıra diğer resmi kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının ve felsefesinin anlatıldığı, döneme ışık tutan slayt sunumunun beğeniyle izlenmesi sonrası okul öğrencilerinden Abdullah Etyemez, Sedef Yalçınkaya, Marif Terkan ve Elif Nur Yaman hazırladıkları şiirleri kürsüden okudular. Okul öğrencilerinin organize ettiği oratoryo ile devam eden programda geçtiğimiz şubat ayının son günlerinde gerçekleştirilen İstiklal Marşımızı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.