Araban'a Meslek Yüksek Okulu Açılıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 2 yıllık meslek yüksek okulu açılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, meslek yüksek okulu için tahsis edilen belediye hizmet binasında incelemelerde bulunmak için geldiği Araban'da, Kaymakam Orhan Balcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile görüştü. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve beraberindeki heyet, binayı olumlu bulduklarını ifade ettiler. Araban'a iki yıllık meslek yüksek okulu açılması için tüm yazışmalar ve çalışmaların tamamlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Okulun en kısa zamanda açılması için
önümüzdeki günlerde müdür ataması yapılacak ve hizmet binasında gerekli tadilat çalışması başlatılacak" dedi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, "Araban tarihi sevincini yaşıyor. Uzun yıllardan beri özlemini çektiğimiz Araban Meslek Yüksek Okulumuza kavuşuyoruz. Okulun açılmasında büyük emekleri olan Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve AK Parti Milletvekillerimiz Mehmet Erdoğan, Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı ile Mahmut Durdu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Araban sivil toplum teşkilatı kuruluşları adına bir konuşma yapan Araban Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bazlama da, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve beraberindeki heyete, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.