Ege Üniversitesi Sanayileşiyor

Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında üniversite ve sanayi işbirliğinin temellerini atacak protokol düzenlenen törenle imzalandı

Ege Üniversitesi Sanayileşiyor
Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında üniversite ve sanayi işbirliğinin temellerini atacak protokol düzenlenen törenle imzalandı.
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü Senato Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; "İmzalanan protokol Türkiye'de bir ilktir. Bu girişimin üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.
Sanayicilerin Ar-Ge konusunda akademik çevrelerle sürekli işbirliği içinde olmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yılmaz; "Sanayicinin Ar-Ge çalışmalarında gereksinim duyduğu finansal kaynaklara ulaşabilmesi, teşviklerden etkin şekilde yararlanabilmesi için üniversite ile işbirliği kurması gerekir. Bu durum güçlü bir sanayiye sahip olmanın vazgeçilmez koşullarından biridir. Bu girişim ile ulusal düzlemde benimsenmiş bir modelin ilk uygulaması gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

AR-GE ARTMAZSA İŞSİZLİK ARTAR
Sanayinin gelişebilmesi için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının arttırılması gerektiğini belirten İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi(İAOSB) Başkanı Hilmi Uğurtaş; "Eger sanayici Ar-Ge faaliyetlerini arttırmayı başaramazsa işsizlik oranı daha da artar. Türkiye'nin ekonomik olarak refaha kavuşması sanayinin gelişmesine, sanayinin gelişmesi de Ar-Ge ve inovasyonun arttırılmasına bağlıdır. Kobiler ülkemizde istihdam sağlayan en önemli alanlardır. Ancak bu işletmelerin yöneticilerinde üniversitelere karşı bir çekince bulunuyor. Amacımız bu çekimserliği ortadan kaldırmak. Sanayici Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı'nın fonlarından faydalanabilmek için üniversitelerle işbirliği içinde olmalı" dedi.

SANAYİCİLER DİNLENECEK
Protokol sayesinde sanayinin taleplerini de göz önüne alarak projeler geliştirileceğini dile getiren EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan ise; "Kurulacak olan ilk adım ofisinde sanayicinin talepleri dinlenecektir. Talepleri dinlenen sanayiciler sonraki aşamada ilgili öğretim üyelerine yönlendirilecektir. Bize projeleri ve talepleri ile gelen sanayicilere verilecek hizmetlerin çoğu ücretsiz olacaktır. Bu ofis aracılığıyla Bölge sanayicilerine Ar-Ge, inovasyon, uluslararası teknoloji transferi ve ticari işbirliği fırsatları gibi konularda bilgiler verilebilecek. Bu işbirliği güçlendikçe katma değeri arttıran yeni oluşumlar çoğalacak. Bu sayede sanayicinin üniversiteye olan güveni artacak" dedi.