'Toplumsal uzlaşmanın bir parçası olacaksa, evet deriz dedim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 'Benim söylediklerim gayet açık, net. Ben toplumsal uzlaşmanın bir parçası olacaksa, biz affa evet deriz dedim' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Gebze İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Kalabalık bir parti grubu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "kriz bizi teğet geçtiği" sözünü hatırlatarak, "Evet Başbakan Erdoğan'ı teğet geçti ama esnafı deldi geçti. Evet kriz esnafı deldi geçti" diye konuştu.
Daha sonra CHP Çayırova İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından Şekerpınar'a geçti. Mahkemelik olan Şekerpınar arazi sahipleri tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Yeşilvadi Restaurant'ta arazi sahiplerine seslendi. Kılıçdaroğlu, arazilerin Şekerpınarlıların hakkı olduğunu savunarak, hak sahiplerinin yanlarında olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Şekerpınar'a, Şekerpınarlıların hakkını savunmak için geldiklerini kaydederek, "Biz sizin hakkınızı savunacağız. Size uygulanan zulmün karşısında
olacağız. Zalime karşı duracağız. Hakkını sahip çıkacağız. Hakkınızı yedirmeyeceğim" dedi.
Hükümete de yüklenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın mal varlığına göndermede bulunarak, "Ben ondan kat kat fazla maaş alıyordum. Ama benim mal varlığım ortada, kendisinin mal varlığı ortada" diye konuştu.
İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, Şekerpınarlılara destek sözü verdi.
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "genel af" tartışmalarıyla ilgili, "Benim söylediklerim gayet açık, net. Ben toplumsal uzlaşmanın bir parçası olacaksa, biz affa evet deriz dedim" ifadelerini kullandı. Deniz Baykal'ın genel af konusundaki açıklamalarının hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu, söz konusu açıklamada kendi sözlerine ters düşen bir durum olmadığını kaydederek, "Sayın Baykal da benim söylediklerimi doğruladı" dedi.