Dr. Ala Elcircevi'den Alın Yazısına İlginç Yorum

Kişisel Gelişim ve Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Uzmanı Dr. Ala Elcircevi, verdiği konferansta hayat ve alın yazısı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Melikşah Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi, Genç Girişimciler Kulübü tarafından ortaklaşa olarak bir konferans düzenlendi. Kişisel gelişim uzmanı ve Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Uzmanı Dr. Ala Elcircevi'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Çığlığın Gücü' adlı konferansa, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Dr. Ala Elcircevi konuşmasında, "Kaç kişi doğduğu anı hatırlıyor. Mesleğim gereği birçok doğum anında bulunduğum için ben birçok kez karşılaştım. Annemizden
ayrılırken bir tek göbek bağımız kalıyor. Göbek bağımızın anlamı 9 ay boyunca vücudumuzda dolaşan kanın annede temizlenmesi. Peki doğduktan sonra ne oluyor? Bu sorunumuzu nasıl çözüyoruz? Göbek bağımız annemizden kesildiği anda, koparıldığı zaman ağlamaya başlarız. Ağlamaya başladığımızda ciğerlerimize ilk oksijen gider. O andan itibaren de kanımızın temizlenmesine ciğerlerimiz yardımcı olur. Her sorun çözümü ile birlikte gelmiştir. Çektiğimiz sıkıntılar, bazı konularda yaşadığımız engeller tek başına
gelmez. İnsanlar değişmez, insanlar gelişir. Hayatımızı karamsarlığa yönelik çizmemeliyiz. Başkaları başarıyor, ben başaramam diye düşünmeyin. Siz de başarabilirsiniz. En önemli sorun bahanelerdir. Bahaneler uydurmayın" diye konuştu.
Dr. Ala Elcircevi, "Alın yazısını siz hazırlarsınız. Bir şey olmayınca hemen kolayına kaçıp 'alın yazısı' diyorsunuz. Kendinize inanın, inanç çok önemli. Hiçbir kuş uçmadan önce 'Acaba havalanır mıyım?' diye düşünmez" ifadesinde bulunarak sözlerine son verdi.