Üzmez Davasının Mağduresi B.ç. Ankara'ya Gidiyor

Bursa'da yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Ç.'nin Ankara'daki bir yurda sevki isteniyor.

Üzmez Davasının Mağduresi B.ç. Ankara'ya Gidiyor
Edinilen bilgiye göre, 26 Nisan 2008'de yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen B.Ç.'nin velayeti, geçtiğimiz günlerde anne ve babasına verildi. Kararı veren 1. Aile Mahkemesi'nin gerekçeli kararını yazmasının ardından B.Ç.'nin Ankara'daki bir devlet yurduna sevkini isteyeceklerini ifade eden ailenin avukatı Ahmet Dedeler, anne L.Ç. ile baba B.Ç.'nin ikametinin Ankara'da olduğunu kaydederek, "Mahkemenin kararını, ailenin ikamet
ettiği ildeki çocuk mahkemesine sunarak velayetin anne ve babasına verilmesini talep edeceğiz. Çocuk Mahkemesi B.Ç.'yi de mutlaka görmek isteyecektir. Kararda söz sahibi olacak mahkeme de Bursa değil, Ankara'daki çocuk mahkemesidir" diye konuştu.

Avukat Dedeler'in önümüzdeki günlerde B.Ç.'nin sevk dilekçesini Bursa'daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermesi bekleniyor.
Bilindiği gibi yazar Hüseyin Üzmez, mağdure B.Ç.'ye cinsel istismar suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, aynı davada suça yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan anne L.Ç. ise beraat etmişti.