Citibank Akbank'taki yatırımından memnun

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü Aksigorta'da uluslararası stratejik ortaklık kurup pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi.

GE’nin Garanti’den çıktığı hatırlatılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Akbank’ta yüzde 20 pay sahibi olan Citibank’ın bu yatırımından memnun olduğunu belirtti. Holding CEO’su Ahmet Dördüncü ise holding olarak hedeflerini açıkladı.

Yabancı bankaların Türkiye’deki hisselerini satmalarını bir trend değişikliği olarak görüp görmediği sorulan Güler Sabancı, “Ben bir trend değişikliği olarak görmüyorum. GE portföy değişimine gidiyor ve dünya genelinde finanstan çıkıyor” dedi.

Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü de yaptığı konuşmada Aksigorta’da uluslararası büyük bir firmayla stratejik ortaklık kurup sektörde 2010 yılı için liderliği hedef aldıklarını belirtti.

Gazetecilere açıklama yapan Ahmet Dördüncü, “Biz bu konuda Avivasa modelini uygulamak istiyoruz. Uluslararası büyük bir ortakla, stratejik bir ortakla 2010 yılında pazarda birinci olmak istiyoruz” dedi.

Sabancı Holding’in 2010 yılında konsolide net satışlarının 2009 yılına göre yüzde 6 artışla 21 milyar TL’ye çıkarılmasının hedeflendiğini dile getiren Dördüncü, “Konsolide cironun yüzde 47’sinin sanayi ve hizmetlerden, kalanının finanstan gelmesini bekliyoruz. 2009 yılında finansın payı yüzde 63, sanayi ve hizmetlerin payı yüzde 37 olmuştu” dedi.