Ak Partili Yemişçi Tariş İşçisine Sahip Çıktı

Nöbetçi milletvekili uygulaması ile İzmirlilerden yoğun ilgi gören AK Parti İzmir İl Başkanlığı, haftanın nöbetçisi olan İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ile görüşmek isteyenleri ağırladı

Ak Partili Yemişçi Tariş İşçisine Sahip Çıktı
Nöbetçi milletvekili uygulaması ile İzmirlilerden yoğun ilgi gören AK Parti İzmir İl Başkanlığı, haftanın nöbetçisi olan İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi ile görüşmek isteyenleri ağırladı. Vatandaşın her türlü sorunu dinleyerek, çözümler sunan Yemişçi, kendisini ziyarete gelen izmirlilerin çeşitli şikayetlerde bulunduğunu belirtti. Yemişçi, "Özellikle emekli vatandaşlarımız yapılan maaş zammı farkının emekli aylıklarına yansımadığını ifade etti. Ocak ayı farkını alamamışlar. Emeklimiz haklıdır. Ama hiç üzülmesinler. Önümüzdeki ay bu maaş farkı aylıklarına yansıtılacaktır" diyerek emeklilere müjde verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi Tariş İplik Fabrikası işçi temsilcileri ile Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy'un da kendisini ziyaret edenler arasında bulunduğunu anlatarak; Tariş'in içinde bulunduğu kötü tabloyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Yemişçi, "1000 civarında işçimizin mağduriyeti sözkonusu. Aylardır çalışmıyorlar ve işsizlik maaşından faydalanmaları da bu ay bitiminde son buluyor. Izmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunda, Tarişi bu duruma tarımdaki kötü gidişatın getirdiği açıklanmış. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tariş, yanlış yönetim yüzünden bugüne geldi. Ne tarım ne hükümet politikalarıyla hiçbir alakası yok. Özel sektörün onlarca iplik fabrikası var, hepsi açık. İşçisinin parasını da ödüyor, ürününü de satıyor. Onlar nasıl çalışıyor?" diyerek hükümete yöneltilen eleştirilere cevap verdi.
İzmir Ticaret Borsası Başkanlığı dönemini hatırlatan Yemişçi, "Tariş'i ikaz eden bir kurumda 5 yıl görev yaptım. İkazlarımızı dinlemediler. 3 yıl önce Yeniden Yapılandırma Kurulu ve Hazine Türkiye'deki toplam 16 birliğe, çıkarılan işçilerin kıdem ihbar tazminatını karşılasın diye 160 trilyon TL bağışladı. Buralardaki işçilerimiz tasviye edilirken mağdur olmasın, kıdem tazminatlarını alsın istedik. Tariş üstüne düşen parayı aldı, ama ne yaptı? Seçim kazansın diye, daha ucuz maaşla daha fazla kadro oluşturdu. Hükümetimiz 2004 ve 2005 yıllarında Tariş birliklerinin eski yıllara ait bütün borçlarını sildi. Ama gelinen durum ortada. İşçi temsilcilerimiz bana (Keşke Tekel işçisi durumunda olsaydık) dediler. Hükümetimiz işçilerimiz mağdur olmasın diye herşeyi yaptı. Ama birlik yönetimleri, şimdi işçilerimizin haklarını alacak bir para da bırakmadı" dedi.