Afet Bölgesi Nakışlı'nın Dosyası Başbakanlıkta

Adıyaman'da geçtiğimiz ay içersinde heyelan sonucu evlerin yıkıldığı Gerger'in Nakışlı köyünde incelemelerde bulunan Vali Ramazan Sodan, konuyla ilgili dosyanın Başbakanlıkta olduğunu kaydetti.

Afet Bölgesi Nakışlı'nın Dosyası Başbakanlıkta
Gerger ilçesine bağlı Nakışlı köyünde meydan gelen heyelan sonucu köyde büyük hasar meydana gelerek, bazı evlerin yıkılmasına neden olmuştu. Vali Ramazan Sodan beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Altuğ'la felaket bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Evleri boşaltılan ve çeşitli yerlere yerleştirilen ailelerle sohbet eden ve onların sıkıntılarını dinleyen yetkililer, sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

Vali Ramazan Sodan, heyelan sonrası tehlike arz eden bölgede bulunan evleri tahliye ederek, mağdur aileleri Gerger ilçe merkezinde iskan etmek istediklerini fakat bazı ailelerin uyarılara rağmen tekrar heyelan bölgesine yerleşmeye karar verdiklerini vurguladı.

Sodan, "Yerleşim yerinin birinci derecede riskli bölge olması münasebetiyle bu ailelerimizi uyarmaya geldik. Çünkü telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Nakışlı köyümüzde toplam 56 hane her an bir tehlikeyle karşı karşıya ve risk altında. Bugün burada yaptığımız incelemelerde de meydana gelebilecek olası bir felaketin boyutunu bir kez daha vatandaşlarımıza anlattık. Yapılan tüm bu çalışmalara rağmen köyde kalmakta ısrar eden ailelerimizi gerekirse Jandarma marifetiyle heyelan bölgesinden uzaklaştıracağız. Ailelerimizi Gerger ilçesinde iskan edip, afet konutları yapılana kadar bu ailelerimizin kaldıkları evlerin kirasını Gerger Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılayacaktır. Bizim için insanların can güvenliği her şeyden önce gelmektedir" dedi.

Başbakanlığa gerekli raporların sunulduğunu kaydeden Sodan, "Gerger Nakışlı köyünde meydana gelen heyelan sonucu yerleşim yerinin Afet Bölgesi kapsamına alınması için Başbakanlığa gerekli raporu sunduk. Ankara'dan gelecek karara göre Gerger Nakışlı köyü Afet Bölgesi ilan edilecektir. Afet kanununda belirtilen kıstaslar çerçevesinde bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinden hemen sonra afet evlerinin fizibilitesinin yapılarak uygun görülecek bir alanda veya afetzedelerin köylerine yakın bir yerde inşaatına hemen başlanacak" şeklinde konuştu.

Ailelerle görüşen Vali Ramazan Sodan'dan bazı aileler iş ve eşya talebinde bulundular.