Yozgat'ta kaçak et satışı: 2 gözaltı

Yozgat'ta av tüfeği ile vurdukları hayvanların etini ihale usülü kasaplar ile resmi kurumlara satan 2 kişi gözaltına alındı.

Yozgat'ta kaçak et satışı: 2 gözaltı
Edinilen bilgiye göre, dün jandarma ekiplerinin Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray beldesinde yol kontrolü yaptıkları sırada 'dur' ihtarına uymayarak kaçan 66 NH 458 plakalı otomobil Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yerköy İlçe Merkezi'nde yakalandı. Otomobilde bulunan Çınar G. (34) ve İlyas K.(47), emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada 360 kilogram kesilmiş ve parçalanmış kaçak et bulundu. Çınar G. ve İlyas K. yapılan sorgulamanın ardından
adliyeye sevk edildi.

Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Çınar G. ve İlyas K.'nin daha önceden hayvan hırsızlığı suçundan sabıkalarının bulunduğunu belirterek, "Jandarma ve Emniyet ekiplerince yakalanan şahıslar, Yozgat'tan çaldıkları hayvanları kesip parçalayarak Ankara veya başka komşu illere satarken, başka illerden çaldıkları hayvanların etini de aracı kullanmak suretiyle Yozgat'ta resmi kurumlara ihaleye girerek resmi kurumlara ve kasaplara sattıkları belirlenmiştir. 66 NH 458 plakalı otomobilde yakalanan etlerin üzerinde saçma izleri bulunmaktadır. Bu da merada otlayan hayvanları önce av tüfeği ile vurup ardından parçaladıklarını göstermektedir. Etlerin, at, eşek eti olup olmadığını tespit edilmesi için Ankara'ya laboratuara örnekler gönderildi" dedi.