Mersin'de seyyar fotoğrafçı kavgası

Mersin'de seyyar olarak fotoğrafçılık yapan iki grup arasında 'haraç' meselesi yüzenden çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralanırken, 11 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de seyyar fotoğrafçı kavgası
Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezinde yer alan Atatürk Parkı içinde meydana geldi. Söz konusu parkta seyyar olarak fotoğrafçılık yapan Mustafa K., iddiaya göre yanındaki arkadaşlarıyla birlikte kendisi gibi aynı bölgede fotoğrafçılık yapan Şirin Ali A.'dan 3 bin TL haraç istedi. Şirin Ali A., kendisinden para talep eden şahıs ve arkadaşlarına karşı çıkınca, iki grup arasındaki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçakların da kullanıldığı kavgada Şirin Ali A., vücudunun çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbesiyle yere yığılırken, Özgür B. bacağına aldığı bıçak darbesiyle, Mustafa K. da kuru sıkı tabancanın kabzasıyla başına vurulmasıyla yaralandı.

Kısa sürede olay yerine gelen polis kavgayı güçlükle ayırdı. Motorize polis ekipleri, olaya karıştıkları belirlenen M.Z.A., R.Ö., C.A. ve G.A. ile ismi öğrenilemeyen 4 kişiyle birlikte toplam 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Yerde acılar içinde kıvranan Şirin Ali A.'ya ilk müdahaleyi ise olay yerine çağrılan motorize sağlık ekipleri yaptı. Bir süre daha yerde yatan Şirin Ali A., ambulansın gecikmesi üzerine tepki göstererek, polis ve görevli sağlık ekipleriyle tartışmaya başladı. Şirin Ali A. ile memurlar arasında tartışma ambulansın olay yerine gelmesiyle son buldu. Yaralılar Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.