Basit yöntemlerle füzesavar sistemlerini etkisiz kılmak mümkün

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, ''ABD'nin Orta Doğu'daki bazı ülkelere yerleştirdiği hava savunma sistemlerinin işe yaramayacağını, bunun için harcanan paraların boşa gideceğini'' söyledi.

Basit yöntemlerle füzesavar sistemlerini etkisiz kılmak mümkün
Tümgeneral Firuzabadi, katıldığı bir törende ABD'nin Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki hava savunma sistemlerini takviye etmesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD'nin bölgeye füzesavar sistemleri yerleştirmesinin yeni bir şey olmadığını kaydeden Firuzabadi, ''Onlar kaç yıldan beri bu sistemleri yerleştiriyorlar ve biz bunların yerini biliyoruz'' dedi.

İran'ın bölge ülkeleriyle yakınlaştığı bir dönemde böyle bir eyleme kalkışıldığını belirten Firuzabadi, ''Bu girişim, İran'ı bölge ülkelerine düşman olarak tanıtmak için yürütülen psikolojik savaşın bir parçasıdır'' diye konuştu.

''Füzesavar sistemleri, bölge ülkelerinin cebini boşaltmak içindir'' diyen Firuzabadi, ''bu sistemlerin hiçbir yerde ihtiyaca cevap vermediğini'' ileri sürdü.

Tümgeneral Firuzabadi, şunları söyledi:

''Basit yöntemlerle, füzesavar sistemlerini etkisiz kılmak mümkün. Bölge ülkeleri özellikle de İslam ülkelerinden hiçbir yerde işe yaramayan bu sistemler için boşuna para harcamamalarını tavsiye ediyorum.''

Tahran yönetimi, ''bölgede istikrar ve güvenliğin yine bizzat bölge ülkelerinin işbirliğiyle sağlanabileceğini, yabancı güçlerin asıl amacının bölgenin kaynaklarını sömürmek olduğunu'' açıklamıştı.