'4/C'ye geçmeyenler işsiz kalacak'

TEKEL işçilerinin eylemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,'4/C'ye geçmeyenler işsiz kalacak' dedi.

Ömer Dinçer, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde aksamanın pek yaşanmadığını, eylemin vatandaşın günlük hayatını etkilemediğini belirtti. Sadece İzmir'de CHP'li belediyelerin eyleme destek olduğunu kaydeden Dinçer, bu yüzden bu şehirde toplu taşıma araçlarında kısmen aksamaların olduğunu ifade etti. Yapılan eylemlerin hukuka uygun olması gerektiğini savunan Dinçer, eylemlerin başkalarının haklarını ihlal etmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Dinçer, işçilere verilen hukuki sürecin bir ay olduğunu ve bu sürenin ay sonunda dolacağını kaydederek, "4/C statüsüne geçmeyen işçiler işsiz kalacak. Böyle bir niyeti olan arkadaşlarımız varsa sendikalardan kendilerine iş bulma konusunda rica da bulunsunlar. Bugünlerde onları bazı arkadaşlar yanlış yönlendiriyor olabilir. Dolayısıyla zaman içinde her kişi kendi geleceğini daha fazla düşünür hale gelecek " dedi.

İşçilerin polis zoruyla atılacağına inanmadığını ifade eden Dinçer, ay sonuna kadar pek çok işçinin 4/C'ye müracat etmesini beklediğini belirtti. Dinçer ayrıca 4/C'ye ereken müracat edenlerin 15 Şubat'ta maaş alabileceklerini ifade ederek, kendi illerinde görevlendirme şanslarının da daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.