Ahmet Türk, Sırrı Sakık'ın Sözlerini Değerlendirdi

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM'deki konuşmasında 'CHP bizden 20 militan istedi' sözleri ile ilgili olarak, 'Militan değil

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM'deki konuşmasında "CHP bizden 20 militan istedi" sözleri ile ilgili olarak, "Militan değil. 'Sizin söyleyeceğiniz, sizin göstereceğiniz insanlar, ama kamuoyunun tanıdığı isimler olmasın' dediler" dedi.
Ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in Kürtçe olarak sahnelediği "Bir Kış Öyküsü" müzikalini izlemek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'na gelen kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk, müzikal arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'lilerle görüşmelerinin doğru olduğunu ve o dönemin CHP Genel Sekreteri Eşref Erdem'in de bunu inkar etmediğini söyleyen Türk, "Sırrı Bey'in söyledikleri doğru. Biz o dönemde ittifak yapmayı esas alıyorduk. Yakın gördüğümüz de
CHP idi. Sosyal demokrat bir parti ile ittifak yapmamız da gayet doğaldı. Şimdi orada yaptığımız görüşmeler daha önce Sırrı Bey'in yansıttığı şekilde, bizde zaten söyledik. Ama burada bir cümleyi özellikle düzeltmek istiyorum; 'Halk tarafından bilinen bazı insanlarla ben bunu götüremem. Size yakın, sizin istediğiniz fakat Türkiye kamuoyunun bilmediği bazı isimleri getirirseniz, olur'. Biz de 'Hayır olmaz öyle şey, partinin genel başkanı var, parti var' dedik" diye konuştu.
Türk, gazetecilerin, "Militan mı istediler?" şeklindeki sorusu üzerine de, "Militan değil. Sizin söyleyeceğiniz, sizin göstereceğiniz insanlar, ama kamuoyunun tanıdığı isimler olmasın dediler" diye konuştu.