Vali Çakır Safranbolu'da İncelemelerde Bulundu

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile birlikte Safranbolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Nurullah Çakır daha sonra Belediye Başkanı Dr

Vali Çakır Safranbolu'da İncelemelerde Bulundu
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile birlikte Safranbolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Nurullah Çakır daha sonra Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile birlikte restorasyon çalışmalarını inceledi.
Safranbolu'da 2008-2009 yılında eğitim ve öğretime başlayan ancak daha sonra 2009-2010 itibariyle Şehit Mustafa Arık İlköğretim Okulu'nda eğitime devam edem Safranbolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Nurullah Çakır, Okul Müdürü Bahattin Kiraz'dan bilgiler aldı. Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır, burada yetiştirilen öğrencilerin sadece Safranbolu'da değil, tüm Türkiye'de aranan nitelikle öğrenciler olarak yetirilmesi gerektiğini, okul aile birliğinin uygulama oteli olarak kullanılabilecek bir konak bulunmasında destek sağlayabileceğini, ayrıca yaz döneminde okulun bir bölümünün Safranbolu'daki kültürel sanatsal etkinliklerde ev sahibi olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çakır, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Safranbolu'da var olan kültürel mirası korumaları gerektiğini, bu konuda öğrenim gördükleri okul olarak önemli bir misyonu gerçekleştireceklerini kaydetti. Vali Nurullah Çakır daha sonra Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile birlikte Safranbolu Belediyesi tarafından Şubat ayının başlarında başlayan 2 bin 200 metrekare arnavut kaldırımı yapım işini ve Arasta Çarşısı'nda bulunan dükkanların çatı aktarımı, olukların iyileştirilmesine yönelik restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, "Safranbolu'daki yol çalışmalarını ve Arasta Çarşısında esnafların rahatsız olduğu konularda çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için geldiklerini, akan çatıların ve olukların restorasyon çalışmalarına başlandığını Safranbolu'nun güzelliğini hem kullanarak, hem de koruyarak gelecek nesillere aktarılması için tadilatını ve tamiratlarının yapılması gerekli" dedi.
Vali Nurullah Çakır, çalışmaları gerçekleştiren Safranbolu Belediyesine, Özel İdareye ve çalışmalara destek veren esnafa teşekkür etti.