Kütahya'ya 'Toplum Merkezi Ve Aile Danışma Merkezi'

kütahya'ya yaptırılacak olan Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi'nin protokolü, törele imzalandı.

Kütahya'ya 'Toplum Merkezi Ve Aile Danışma Merkezi'
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın kenti ziyaretinde vaat etmiş olduğu Toplum Merkezi ve Aile Danışma Merkezi ile ilgili olarak protokolün son aşamasına gelindiğini ve Bakanlıkla yapmış oldukları görüşmede iş bölümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, "Osmangazi mahallemizde, özellikle Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir bölgede toplumla uzlaştırma adına, tabiki sadece o bölgeyle ilgili değil onun dışında sokak çocuklarımızla ilgili ve topluma bağdaştırma, sevgiden yoksun çocuklarımızı kazanma anlamında bir merkez inşa edilecek. Bu merkezimizde aynı zamanda fakir ailelerde çalışan kadınların çocuklarını yalnız hissetmemeleri için mahalle kreşi yapılacaktır. Aynı merkez içinde Kreşler düzenlenecek, bilgi kültür evleri kurulacaktır. Bilgisayarı olmayan çocuklara orada Bilgisayarlar donatıp kurslar verilecektir. Bunun dışında meslek edindirme ve kadınlarımızla ilgili sorunları orada tartışma gibi çok amaçlı merkez kurulacak" dedi.

"BAZI PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN SADECE YASAKLAMAK VEYA İNSANLARI TUTUP ADLİYEYE GÖTÜRMEK YETERLİ OLMUYOR"
Toplumda önemli problemlerin kaynağı gibi görünen sosyal hayatın dışında yaşamak durumunda olan bir kesimi topluma kazandırmak, bunların normal yaşantı sürecine dahil edilmesini sağlamak amacıyla Belediye Başkanlığı'nın Sosyal Rehabilitasyon programı düşündüğünü ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, "Başkanımız bunu Devlet Bakanımızın Selma Aliye Kavaf'ın ilimizi ziyaretinde arz etmişti. Bakanımızda kabul etti. Böylece Osmangazi Mahallesi'nde o bölgede yaşayan insanlarımızın sosyal hayata intibaklarını sağlamak amacıyla çok amaçlı böyle bir toplum merkezi yapılmasına karar verildi" diye konuştu.
Ödeneğinin İl Özel İdaresi'ne gönderileceğini, ihalesinin de İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını açıklayan Vali Kocatepe, "Belediyemiz bunun projesini kendi programı dahilinde bize verdiği metre kare üzerinden birlikte hazırlayacağız. İnşallah çok kısa sürede hayata geçirerek Kütahya'mızın hizmetine sunacağız. Bazı problemlerin çözümü için sadece yasaklamak veya insanları tutup adliyenin önüne çıkartmak yeterli olmuyor. Onların bir kere kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlamamız, kendi geçimlerini sağlayabilir hale getirmemiz gerekli veya sosyal hayatın tüm fonksiyonlarında yer almalarını sağlamamız lazım. Bunu gerçekleştirmek amacıyla Belediyemizin hazırladığı projeyi de Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü maddi açıdan destekliyor. İl Özel İdaresi ve Belediye dayanışmasıyla bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.