Kaman Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kongresi

Kaman Kredi ve Kefalet Kooperatifi Oğlan Kongresini yaparak, Kaman ekonomisine 2009 Yılı dahil toplam 4 milyon 330 Bin TL nakit para aktardığı bildirdi.

Kaman Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kongresi
Kaman İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 53. Dönem 2009 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Bin 51 kayıtlı üyeden 916 aktif ortağı bulunan Kaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2009 yılı olağan mali kongresi, Kaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ankara Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Akyıldız'ın divan başkanlığını, Murat Delibaş ile Ali Ökçün'ün katip üyeliklerini yaptığı olağan genel kurul kongresinin hükümet komiserliğini ise Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğünden gelen iki görevli yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulda açılış konuşmasını Kaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kaplan Kaman yaptı. Başkan Kaman, esnafların güçlü olabilmeleri için ortak hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, kooperatifin çalışmalarına katkıda bulunan ortaklarına teşekkür etti.
Ekonomik sıkıntı içerisinde çaresizce çırpınan ve ayakta kalmak için birçok yola başvuran Kaman esnafının can simidi durumuna gelen Kaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin sadece 2009 yılı içerisinde ilçe ekonomisine 3 milyon 400 bin TL nakit aktardığı belirtildi. 12 yılı aşkın süredir Kaplan Kaman'ın başkanlığını yaptığı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Mali Genel Kurulunda okunan faaliyetlerine göre; 2009 yılı içerisinde kooperatifin kefaletiyle 312 üyeye 3 milyon 401 bin 500 TL kredi kullandırılmış. Verilen bilgiye göre, 2009 yılı içerisinde kooperatifin toplamı ise 5 milyon 100 bin TL'ye ulaşmış. Yapılan açıklamada, Kooperatifin 2009 yılını 40 Bin 900 TL karla kapattığı da vurgulandı. Kooperatifin, 2009 yılı itibarıyla üyelerinden alacağı toplam kredi tutarı ise 4 milyon 329 bin 222 TL'ye ulaştı.
Yönetim ve denetim kurullarının raporları ile bilanço ve gelir tablosunun okunarak kabul edildiği Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongresi, 2010 yılı tahmini bütçesinin de görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.