Manavgat'ta 21. Vergi Haftası Etkinlikleri

21. Vergi Haftası dolayısıyla açıklama yapan Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, 2008 yılında 15 bin 682 olan vergi mükellefi sayısının 30 mükellef artarak, 15 bin 712'ye ulaştığını belirtti.

Manavgat'ta 21. Vergi Haftası Etkinlikleri
21. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Müdür Yardımcısı Sevgi Dündar ve Gelir Uzmanı İbrahim Kahraman'dan oluşan heyet, Manavgat Kaymakamı Hacı ibrahim Türkoğlu ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'I makamlarında ziyaret ederek, Vergi Haftası etkinlikleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
MÜKELLEF SAYISI ARTTI
Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Manavgat Vergi Dairesi'ne kayıtlı mükellef sayısı, vergi tahakkuku ve tahsil edilen vergi konusunda açıklamalarda bulundu. Çoban, "2008 yılında 15 bin 682 olan Manavgat'taki vergi mükellefi sayısı 30 mükellef artarak 15 bin 712'ye ulaşmıştır. Manavgat vergi Dairesi olarak 2008 yılında 2 bin 85 mükellef denetlenerek 418 tutanak hazırlanırken 2009 yılında 2 bin 608 mükellef denetlenmiş 387 tutanak hazırlanmıştır. Bu mükelleflere kesilen ceza miktarları 2008 yılında 173 milyon 25 Bin TL iken 2009 yılında 148 milyon 958 Tl olarak gerçekleşmiştir" dedi.
VERGİ KUTSAL BİR GÖREV
Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ise verginin kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Vergi her zaman egemenlik hakkıdır. Devlette bu vergiyi tahsil etmek durumundadır. O devletin topraklarında yaşayan vatandaşların hizmet alabilmeleri için ana kaynaktır vergi. Vergi tahsilatını zamanında ve doğru bir şekilde yapabilirseniz hizmetlerden daha çok faydalanırsınız" dedi.
BAŞKAN SÖZEN'E ZİYARET
Daha sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret eden Vergi Dairesi heyeti vergi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de verginin önemine dikkat çekerek "Bir ülkede vergi, devletin halka hizmet sunabilmesi ve toplumun kesimleri arasında gelir aktarımı yapabilmesi için gerekli kaynakları sağlanmasının mekanizmasıdır. Devletlerin kurulması ve varlıklarını sürdürebilmeleri için hayati önem taşıyan unsurların başında ekonomi gelmektedir. Güçlü, bağımsız, devlet ekonomilerinin temel kaynağı ise vergidir. Vergi ekonomik kalkınmanın motoru olduğu gibi egemenliğin de en temel göstergelerinden birisidir. İlçemizin vergi geliri tahakkukunun 36 ilden büyük olması, tüm Maliye çalışanlarımızın önemini bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.