Gazi Çiftliği, Ulusal Tarım Müzesi Olacak

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki Gazi Çiftliği'nin Ulusal Tarım Müzesi olması için yapılan toplantının ikincisi müze müdürlüğünde gerçekleştirildi

Gazi Çiftliği, Ulusal Tarım Müzesi Olacak
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki Gazi Çiftliği'nin Ulusal Tarım Müzesi olması için yapılan toplantının ikincisi müze müdürlüğünde gerçekleştirildi. Eylem planının hazırlandığı toplantıda, neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk'ün başkanlık ettiği toplantıda, restorasyonu tamamlanan Gazi Çiftliği'nin bakanlıkça özel müze olarak işlevlendirilmesi gerektiğinin belirtilmesi üzerine yapılması gereken hazırlık ve çalışmalar üzerinde duruldu.
Projenin kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğine değinen Müze Müdürü Öztürk, hazırlık ve araştırma, incelemeye yönelik çalışma gruplarının veya komisyonların kurulması gerektiğini belirtti. Öncelikle bu müzeye birinin sahip çıkması yani, işletim ve personel desteği konusunda netlik kazandırılması gerektiğini belirten Öztürk, özel müzeler yönetmeliği doğrultusunda Kültür Bakanlığı'nca ilmi ve teknik destek verileceğinin altını çizdi.
Müzeye konulacak her türlü belge, bilgi ve doküman, tarıma dayalı eşya, aletlerin araştırılıp temin edilmesi konusunun karara bağlandığı toplantıda, Gazi Çiftliği'nin hemen yanındaki 641 parselde bulunan eski karakol binasının da bakanlıkça kamulaştırıldığı, Atayurt Belediyesi'nin tahsisini istedikten sonra katkı payıyla onarımını gerçekleştirebileceği gündeme geldi.