Çelik: Doğan'ın sözlerini tasvip etmiyoruz

'40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde. Şimdi biz onları fişliyoruz.' diyen Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın uyarıldığını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik, “Her türlü fişlemeye karşıyız” dedi.

Çelik: Doğan'ın sözlerini tasvip etmiyoruz
“Kahraman Maraş Milletvekili Doğan'ın ifadeleri sadece kendisini bağlar” diyen Çelik, ilk günden beri fişlemeye karşı olduklarını ve kimseyi fişleme gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Çelik ayrıca Avni Doğan tarafından yapılan yazılı açıklamada pişmanlığın da ortaya konulduğunu sözlerine ekledi.


Kahramanmaraş'ın Karacasu beldesinde konuşan Doğan, Ergenekon davasına değinerek, "Eğer biz birazcık tökezlersek bu Ergenekoncular falan bu defa çok kötü intikam alır halktan. Bu memlekette kim muhafazakâr kim oruç tutuyor hepsini fişlemişler. Şimdi biz onları fişliyoruz. 40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde." Demişti.

Avni Doğan'ın sözleri üzerine açıklama yapan Hüseyin Çelik, parti olarak konuşmayı tasvip etmediklerini ve bu sözlerin arkasında olmadıklarını söyledi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmuyoruz. Sözleriyle ilgili rahatsızlığı Doğan'a ilettim. "Kimseyi fişlemiyoruz, kimseyi fişlemeye niyetimiz yok. Böyle bir niyetimiz de, böyle bir eylemimiz de yok. Kimsenin de bizi veya halkı fişlemesini de arzu etmiyoruz."

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Avni Doğan'ın partiden ihraç edilmesini istedi. Özyürek, "Başbakan derhal, Avni Doğan'la ilgili disiplin hükümlerini uygulayıp gerekli cezayı vermezse, insanları fişlediklerini kendisi de kabul etmiş olur" dedi.