Niyeti olan istifa eder siyasete girer

Başbakan Erdoğan TOKİ konutlarının açılış töreninde, 'Yargıda siyasi baskı olduğunu söyleyenler bizzat kendileri zaafa uğratıp baskı yapıyorlar. Bugün siyaset yolu herkese açıktır. Bugün öyle bir niyeti olan istifa eder siyasete girer' diyerek yargıçlara göndermede bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde yaptığı açıklamalar şöyle:

İstanbul'da geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz. Hükümet olarak hassasiyet içerisinde İstanbul'a hizmet ediyoruz. İstanbul'u yeniden imar ediyorlar.. İstanbul Belediyesi'nde başladım Millet bu evladına Başbakanlık verdi. Mevcutlara ilave 43 bini aşkın konutun çalışmaları devam ediyor. İstanbul içinde yeni bir şehir inşası anlamına geliyor.

TOKİ'nin yaptığı konutların olduğu yerler bir ilçeye denk geliyor. 340 bin üzerinde nüfus barındıracak projeler yapıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız köprülü kavşaklar sorunlara bütüncül çözüm üretme arayışının tezahürüdür. Sadece 8 köprülü kavşak deyip geçmemek gerekir. Kavşaklarla birlikte köprüler ve gişe yapıldı. Kavşaklarla 60 km yol inşa edildi. Belediye başkanı olduğumuzda vatandaşı uygun para ile ev söz verdik gerçekleştirdik. Bazıları bu sözümüze inanmıyordu. Ama biz dediğimizi yaptık. Vatandaşlarımıza peşinatsız 100 lira taksitle konut yaptık. Bazıları laf üretir biz iş üretiyoruz.

Ataşehir’de atılan adım orta gelir grubuna ve altına dair atılan adımlarımız var. Sözümüz 500 bin konut dedik 400 bine ulaştık. 300 bin konut sahiplerine teslim ettik. Bu küçük metrekarelik dairelerle de yoksul kesimi ev sahibi yapıyoruz. Bizi eleştirdiler ama geldiğimiz yer ortada.

Meşhur Ziya Paşa'nın sözü var eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri demiş. Hedefimiz 500 bin konutu halletmek.

Bugüne kadar 17 bin km yolu aştık. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu bir aşk meselesidir. Biz bu millete aşığız dertliyiz. Bizim derdimiz var. Çünkü Atatürk'ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmak çalışmakla olur bu eserlerle olur. Laflarla olmaz...

Eskiden ne deniyordu. Su akar Türk bakar. Şimdi ne deniyor su akar Türk yapar. Şimdi bu suları toplayıp baraj kurup enerji üretiyoruz. Benim halkım bunları göremiyor neden çünkü medya bunları göstermiyor. Halkım nerden bilsin. İnşallah bu eserler içerisinde oturanlar kadrini kıymetini bilir. Ben ne diyorum biliyor musunuz, at denize balık bilmezde halık bilir.

Sevgili İstanbullular biz kaos değil gerilim değil eser üretiyoruz. Biz gönlümüzü sizlere yapacağız hizmete odakladık. Her alanda standartları yukarıya taşıdık. Türkiye'nin hangi iline giderseniz gidin yaptığımız eserleri göreceksiniz.

Bunlar konuşarak değil çalışarak oldu. Ülkenin her tarafının bir şantiyeye dönüşüp değiştiğini göreceksiniz. Biz kalan illere de üniversite yaptık. Biz istiyorduk ki Hakkarili Bitlisli genç evinde okusun onları göçe sevk etmeyelim. Şimdi o bölgelerde bir kaynaşma başlıyor. Bitlis’e gidin bunları göreceksiniz. Türkiye'nin dışına çıkın Türkiye'nin farklı göründüğünü hissedeceksiniz.

Sorun Almanya İsviçre Danimarka'dan Türkiye nasıl görünüyor sorun. Bugün güçlü bir Türkiye var. AKPM'nin başında bir Türk var Türk. Bir Türk'ün oranın başına gelmesini istemeyen muhalefet var. Burada yapıyorsunuz muhalefeti orada yapmadın.

Bugün ekonomisi ile uluslararası itibarıyla son derece farklı bir Türkiye var. İşte kararlı canla başla gayret sarf eden Türkiye var.

Bazıları kendi ikballerini korumak adına ülkeye ufuk çizemediler. Biz geldik yeter dedik söz de karar da milletin dedik. Parlamentoda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazar. Statüko bu şekilde devam edemez. Millet demokrasi rotasında ilerlemeli. Milletin hayır duası olduğu sürece ülke için çalışmaya devam edeceğiz.

Danıştay'a bir saldırı yapıldı. O saldırı sonrası olay yerine gidenler hükümeti eleştirdi. İtham etti. Aradan 4 yıl geçti. O saldırıyı kınayanlar bu kez de olayın aydınlatılmasını eleştiriyor ve yine hükümeti eleştiriyor. Ogün laikliğin hedef alındığını söyleyenler bugün rahatsız. Yargıda siyasi baskı olduğunu söyleyenler bizzat kendileri zaafa uğratıp baskı yapıyorlar. Bugün siyaset yolu herkese açıktır. Bugün öyle bir niyeti olan istifa eder girer.

Hem makamda oturup hem siyaset yapacağım derseniz olmaz. Yargının bağımsızlığını dert edinen tarafsızlığı da dert edinmeli. Millet iradesini yok sayan girişim dimdik duracak millet iradesine sahip çıkacağız. Millet iradesinin üzerinde irade yoktur. Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Biz kirli tezgâh ve senaryoların içerisinde yokuz. Milletimizin yanındayız.

Demokratik açılım süreci devlet projesidir. Eş dost ahbap herkese anlatacağız.