Mersinli balıkçılardan hala haber yok

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolan 2 balıkçıdan 4 gündür haber alınamıyor... Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor...

Tarsus'a bağlı Eski Ömerli ve Fatih mahallelerinde oturan 4 çoçuk babası Aydın Öztürk (40) ve 2 çoçuk babası Nedim Balkış (35), 30 Ocak Cumartesi günü balık avlamak için denize açıldı. Akdeniz Sahili'ndeki Deliburun mevkiine ağlarını atıp beklemeye başlayan balıkçıların, fırtına yüzünden oluşan dev dalgalardan sonra haber alınamadı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Aydın Öztürk ve Nedim Balkış'ın 30 Ocak günü bir tekneyle Baharlı Köyü sahil kesiminden denize açıldıklarını ve o tarihten sonra kendilerinden bir daha haber alınamadığını söyledi.

Kaymakam Gödekmerdan, ailelerin yardım isteğinden sonra hemen arama çalışmalarının başlatıldığını ve kendisinin de bu çalışmaları koordine ettiğini söyledi. Kaymakam Gödekmerdan, Jandarma ve Sahil güvenlik ekiplerinin arama çalışmlarına devam ettiğini, balıkçıların teknesinin denize açıldıkları sahil kesiminde parçalanmış olarak bulunduğunu belirterek, balıkçıları bulma ümitlerinin olduğunu da söyledi. Gödekmerdan'ın, ilerleyen saatlere kadar arama çalışmalarının başında olması kayıp balıkçı ailelerine moral kaynağı oldu.