Bal filmi Altın Ayı'nın peşinde

Bal, Altın Ayı için Berlin Film Festivali'nde yarışacak. Festival 11-21 Şubat Tarihleri arasında yapılacak.

Berlin Film Festivali Berlinale, bu yıl 60’ncı kez düzenlenecek. 11-21 Şubat Tarihleri arasında yapılacak festivalde Semih Kaplanoğlu’nun Bal filmi de Altın Ayı için yarışacak. Festivalde Bal ile birlikte 20 film yarışma kategorisine alındı. 21 yıldır Berlin Film Festivali’ni yakından izleyen İstanbul doğumlu Beki Probst bu yıl da Avrupa Film Pazarı’na başkanlık yapacak.

970 film kabul edildi

Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Berlinale olarak bilinen Berlin Film Festivali Direktörü Dieter Kosslick, bu yıl yarışma kategorisinde 20 filmin yarışacağını söyledi. Kosslick “Film Festivali’ne bu yıl tüm kategorilerde 6 bin 241 film başvurdu. Bunlar içinde 970 film kabul edildi. 58 ayrı ülkeden film festivale katılıyor” dedi. Bir soru üzerine Kosslick, Türk filmlerinin artık sadece Türkiye’de değil başka ülkelerde de çekildiğini belirterek “Türk filminin festivalde temsil edilmesi sevindirici. Türk filmleri başka ülkelerde ortak yapım olarak da çekiliyor. Biz de artık Türk filmi yapıyoruz. Festivalde çok iyi Türk filmleri var” dedi.

Festivalin Türkleri

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf üçlemesinin son filmi olan Bal filmi yarışma kategorisinde Altın Ayı için yarışacak. Kaplanoğlu’nun şu sıralar Süt filmi ise Almanya’nın genelinde 14 sinemada gösteriliyor. Festivalde, Feo Aladağ’ın yönetmenliğini yaptığı ve Sibel Kekili’nin başrolünü oynadığı ‘Die Fremde’ (Yabancı) filminin yanısıra, Türk- İtalyan yapımı Ferzan Özpetek’in filmi ‘Mine vagaenti’, Türk Bulgar yapımı ‘Kosmos’ ve Thomas Arslan’nın ‘Im Schatten’ (Gölgede) filmi de gösterilecek.