Yaşlı, Hasta Ve Çocuk Bakım Kursu Başladı

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çerçevesinde hazırlanılarak kabul edilen 'Hasta, Yaşlı ve Çocuk Bakımı Hizmet Personeli Eğitimi' kursu düzenlenen törenle başladı

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında çerçevesinde hazırlanılarak kabul edilen "Hasta, Yaşlı ve Çocuk Bakımı Hizmet Personeli Eğitimi" kursu düzenlenen törenle başladı.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcıları Erkan Çapar, Eren Arslan, Abdullah Ayaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Nazım Şekeroğlu, Yrd. Doç. Dr. Gülcihan Güzeldağ, öğretim görevlileri Nilgün Ulutaşdemir, Şenay Şekeroğlu, Funda Gül Bilgen ile Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve kursiyerler katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani yaptığı konuşmada, projenin hedefinin, imkanı kısıtlı olan 17 - 45 yaş arası işsiz kadın ve genç kızların hasta, yaşlı ve 0 - 6 yaş arası çocukların bakımı konularında yetiştirilerek, teknik ve sosyal beceriler kazandırılması ve istihdam sağlanması olduğunu söyledi.
Happani, "İlin sosyal kalkınma düzeyine katkıda bulunmak olduğunu, proje kapsamında hasta, yaşlı ve çocuk bakımı konularında 41 kadının 17 hafta sürecek eğitime alınarak bunların kalifiye eleman haline gelmesi ve ilde bu alandaki hizmet personeli ihtiyacının belirli düzeyde karşılanmasının planlandı. Böylece, sosyo-ekonomik açıdan imkanı kısıtlı 17- 45 yaş arası genç kızların ve kadınların istihdam sürecine dahil olmalarının sağlanacak. Bu projenin, eğitim süresince kadınlar arasındaki etkileşimi
arttırıp, onları sosyal hayata dahil edeceğinden kadınların ve genç kızların kendilerine olan özgüvenini arttıracağını ve onların ekonomik özgürlük kazanmalarını sağlayarak İlimizin sosyo-ekonomik düzeyinin de arttırılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca proje yoluyla hasta, yaşlı ve çocuk bakımı konularında ildeki talebinde belirli düzeyde karşılanacak" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerler, kursun ilk dersi olan ve Yusuf Şerefoğlu Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Nilgün Ulutaşdemir tarafından sunulan "Temel İlk Yardım Uygulamaları" konulu pratik uygulamayı izledi.