Uşak Cezaevi'ndeki isyan davası yeniden görülmeye başlandı

Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında 6 kişinin ölümü, 23 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan isyanla ilgili 33 sanıklı dava, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

Uşak Cezaevi'ndeki isyan davası yeniden görülmeye başlandı
Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında 6 kişinin ölmesi, 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de bulunduğu 33 sanık, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Yargılamanın ardından sanıkların itirazı üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmesine karar vermişti. Davanın ilk duruşması bugün Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Taammüden işkence yapmak suretiyle birden fazla kişiyi öldürme ve
öldürmeye teşebbüs, silahlı müessir fiil, görevli memura karşı müessir fiil, hürriyeti tahdit, ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de yer aldığı 33 sanıklı cezaevi davasının görülmesine Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Peker ve Ercan Arıkan ile diğer tutuklu sanıkların avukatları katıldı.
Cumhuriyet Savcısı Ender Karasuil, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ve aranan şahısların yakalanmaları yönünde görüş bildirdi. Tutuklu sanıklar Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin avukatı Hikmet Bural Çarboğa ise, cezaevi olayları ile ilgili tüm görsel delillerin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan istenmesi ve yeniden incelenmesi ile müvekkilleri Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin tekrar dinlenmesini talep etti.
Mahkeme, duruşmada Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin yeniden dinlenmesi yönündeki talebin reddine, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda bulunan görüntülerin tekrar incelenmesine gerek olmadığına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, 9 sanığın yakalanmasına, Uşak E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkların bir sonraki duruşmaya getirilmesine ve duruşmanın 16 Nisan tarihine ertelenmesine karar verdi.