Emıtt Fuarı Bu Yıl 113 Bin 370 Ziyaretçiyi Ağırladı

11-14 Şubat'ta İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan 14

Emıtt Fuarı Bu Yıl 113 Bin 370 Ziyaretçiyi Ağırladı
11-14 Şubat'ta İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu yıl yüzde 33'lük bir artışla ziyaretçi sayısında rekor kırarken katılımcılara da kriz ortamında moral ve umut verdi. 113 bin 370 ziyaretçiyi ağırlayan Fuar, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından profesyonel katılımcı sayısını da 3 binden 3 bin 500'e çıkartmayı başardı.

11-14 Şubat tarihleri arasında 14. kez düzenlenen ve uluslararası turizm sektörünün odak noktası olan Doğu Akdeniz ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu yılı da rekor düzeyde rakamlarla kapadı. Dünyanın 60 ülkesinden ve Türkiye'nin dört bir yanındaki 100'ü aşkın il ve beldeden gelen turizm profesyonellerini tatilseverlerle aynı çatı altında buluşturan EMITT Fuarı, geçen seneye oranla yüzde 33'lük bir artış elde ederek toplam ziyaretçi sayısını 113 bin 370'e ulaştırdı. Bu kapsamda geçen yıl 42 bin olan profesyonel ziyaretçi sayısını yüzde 14 oranında artırarak 47 bin 880'e yükselten EMITT Fuarı'nın tatilci ziyaretçi sayısı da yüzde 18'lik bir artışla 65 bin 490'a ulaştı.
EMITT Fuarı'nda bu yıl ayrıca, rekor düzeyde bir katılım da sağlandı. Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olan EMITT 2010 Fuarı, Türkiye'nin turizmdeki rakiplerine de umut kapısı araladı. Fuar'a ilk defa katılan Cezayir, Japonya, Tanzanya, Tataristan ve Bosna Hersek gibi ülkelerin yanı sıra Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Batı Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Dubai, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Hindistan gibi ülkeleri İstanbul'da buluşturan EMITT Fuarı, yabancı ülke katılımını yüzde 7 oranında artırarak bu yıl 60 ülkeyi ağırladı. Yurtiçi katılımda ise yüzde 14'lük bir artış yakalayan ve Türkiye'nin 100'ü aşkın il ve beldesinden 2900 katılımcıya dünyaya açılma olanağı sunan EMITT Fuarının toplam katılımcı sayısı ise 3 binden 3 bin 500'e çıktı.

Yapılan bağımsız araştırma sonuçlarına göre EMITT Fuarı'nın katılımcı ve ziyaretçi memnuniyetinin de yüzde 90'ı aştığı saptandı. Söz konusu rakamlar EMITT Fuarı'nın hem dünya hem de Doğu Akdeniz bölgesindeki turizm faaliyetleri açısından ne denli önem taşıdığı bir kez daha gün ışığına çıkardı.

Fuar'ın düzenlenmesine katkıda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, bu yılın rakamlarını şöyle değerlendirdi: "Türkiye, dünya turizminde büyüme sergileyen ilk 10 ülkeden biri. EMITT Fuarı'nın katılımcı sayısı bakımından elde ettiği başarı da bunun en açık göstergesi. Türkiye'nin turist ihraç etme potansiyeli giderek artıyor. EMITT Fuarı da tanıtım fırsatları sunmanın ötesinde adeta bir turizm borsası yaratıyor."