Bakan Ergün'ün İzmir Ziyareti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, siyasetin iktidar ve muhalefetiyle bir kurum olduğunu belirterek, 'İkisi de iyi olmak zorundadır

Bakan Ergün'ün İzmir Ziyareti
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, siyasetin iktidar ve muhalefetiyle bir kurum olduğunu belirterek, "İkisi de iyi olmak zorundadır. Maalesef bizim muhalefetin bilgileri doğru değil, tam değil ve virüs dolu. Virüslü bilgi kullanırsanız bilgisayarınız çöker" dedi.
İzmir programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, muhalefete eleştirilerde bulundu. Bakan Ergün, siyasetin iktidar ve muhalefetiyle bir kurum olduğunu ifade ederek, "İkisi de iyi olmak zorundadır. Muhalefetin bilgileri; bir doğru olmalı, iki eksiksiz tam olmalıdır, üç virüssüz temiz olmalıdır. Maalesef bizim muhalefetin bilgileri doğru değil, tam değil ve virüs dolu. Virüslü bilgi kullanırsanız bilgisayarınız çöker. Maalesef muhalefet başarılı değil. Son
günlerde yaşanılanları görüyoruz. Ülkenin başarılı bir muhalefete ihtiyacı vardır. Umarız önümüzdeki dönemde böyle muhalefet görürüz. Muhalefet doğruyu söylemeli, tam söylemeli. Şimdi Meclis'te bir gensoru veriyorlar. Cezaevinde yargılanan birisi bir laf söylemiş, daha önceden terörist dedikleri adamın dediklerine şimdi inanıyorlar" diye konuştu.
Muhalefetle iktidarın çıtasının yükselmesiyle Türkiye'nin de yükseleceğini belirten Ergün, "İnşallah o günleri göreceğiz" dedi. İl teşkilatlarının yapılanmasının önemine değinen Bakan Ergün, siyasetin buralarda yapıldığını ve teşkilatların hükümetle vatandaş arasında köprü görevi bulunduğunu söyledi. Kendisinin de Kocaeli İl Başkanlığı'ndan geldiğini ifade eden Ergün, herkesin siyaseti sokakta değil, siyasi partiler bünyesinde yapması gerektiğinin altını çizdi.