Mhp, At Ve Eşek Eti İçin Meclis Araştırma Önergesi Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un hazırladığı, kaçak at ve eşek eti kesilmesi ile yaşanan sorunların araştırılması, tedbirlerin alınması için Meclis Araştırma Önergesi verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un hazırladığı, kaçak at ve eşek eti kesilmesi ile yaşanan sorunların araştırılması, tedbirlerin alınması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.
Tankut, Adana ve bazı diğer illerde ortaya çıkan kaçak at ile eşek etinin yemek ve gıda sektöründe kullanılmasıyla ilgili sorunun ortadan kaldırılması için Meclis Araştırma Önergesi hazırladı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Adana milletvekilleri Recai Yıldırım, Kürşat Atılgan ile Muharrem Varlı'nın da imzaları bulunan, Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede; Adana'da yaşanan skandalın kentin imajını olumsuz etkilediğine, kent ile özdeşleşen Adana Kebabında satışların düştüğüne dikkat çekildi. Önergenin gerekçesinde "Son günlerde tespit edilen kaçak at ve eşek etinin gıda üretiminde kullanılması sonucu tüm sağlıksız ve insan sağlığına zararlı gıda üretimi ve sorunlarının araştırılarak tespit edilmesi ve çözümünün amaçlandığı" belirtildi.

DON VE SU TAŞKINLARI
Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle iki ayrı soru önergesi de verdi. Önergenin ilkinde, geçtiğimiz günlerde yaşanan don yüzünden Adana ve ilçelerinde binlerce dönüm ekili ürünün etkilendiğini belirten Tankut, zararın sebze ekili alanlarda en az yüzde 50, narenciyede ise en az yüzde 20 olduğuna dikkat çekti. Üreticilerin ürünlerini sigorta ettirme imkanı olmadığına, ayrıca TARSİM kapsamındaki uygulamalarda zaten sebzelerin sigorta harici tutulduğuna işaret eden Tankut, mağduriyetin giderilmesini istedi.
Tankut, ikinci soru önergesinde de, Ceyhan Nehri'nin taşması sonucu Ceyhan ve Yumurtalık'ta ekili alanlardaki zararları konu edindi.

BARAJLARIN KAPAKLARI
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, "Ceyhan nehrinin taşması sonucu meydana gelen bu son olayda; binlerce dönüm ekili arazinin sel baskınına maruz kaldığı ve çiftçilerin devletten yardım beklediği" bilgisine yer verdi. Tankut, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise 2008 yılında Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerindeki çiftçilere tedbir alma zamanı verilmeden Seyhan ve Aslantaş Barajı kapaklarının açılması sonucu çok ciddi zararlar ve mağduriyetler yaşandığını hatırlattı. Tankut, "Aynı felaketlerin yaşanmaması için Bakanlığınıza bağlı bölgedeki birimlerin, belirtilen olası felaketler için tedbirli olmaları, üreticilerle irtibatı kesmemeleri, erken uyarıda bulunmaları ehemmiyet arz etmektedir" uyarısında bulundu.