Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş'nin Özelleştirilme İhalesi

TEDAŞ'a bağlı Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 258 milyon 500 bin dolarla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., AEİ Enerji A.Ş., BEG Birleşik Enerji Grubu, Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş., KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu katıldı.

İhalede bir tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından dört elemeli tur yapıldı sonra açık artırmaya geçildi. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden açık artırım aralığıyla sürdürüldü. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek tutar 167 milyon dolar oldu. Ardından elemeli turlara geçildi. 4 tur yapılan yazılı elemeli turda, en yüksek teklif 227 milyon 100 bin dolar oldu. Bu turlarda sırasıyla, BEG Birleşik Enerji Grubu, AEİ Enerji A.Ş., AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. ve KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu en düşük teklifleri verdikleri için elendi. Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından belirlenen 500 bin dolar artırım aralığı ve 240 milyon dolar başlangıç fiyatıyla açık artırmaya geçildi. Açık artırmanın 4. turunda, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., 13. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. ile Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. açık artırmadan çekildi. Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., 258 milyon 500 bin dolar ile nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi veren şirket oldu. İhale böylece teknik olarak sonuçlandı.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş., Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu elektrik dağıtım şirketinin 2008 yılı net elektrik tüketim miktarı 2 milyon 87 bin 933 megavat, abone sayısı 734 bin 673, kayıp kaçak oranı yüzde 8,8 olarak gerçekleşti.