Ayvalık Chp'nin Köy Ziyaretleri Sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 29 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Ayvalık merkez, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıklarını ve İl Genel Meclisinde de üç üyeliği kazanan Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı, bir süre önce başlattığı köy ziyaretlerini bu hafta da sürdürdü

Ayvalık Chp'nin Köy Ziyaretleri Sürüyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 29 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Ayvalık merkez, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıklarını ve İl Genel Meclisinde de üç üyeliği kazanan Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı, bir süre önce başlattığı köy ziyaretlerini bu hafta da sürdürdü. Önceki gece Altınova Beldesinin Çakmak ve Üçkabağaç köylerini ziyaret eden CHP'liler gördükleri ilgi nedeniyle adeta moral dopingi yaşadılar.
Önceki akşam, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy'ün CHP'li Belediye Başkanlarıyla, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra İl Genel Meclisi üyelerini de yanına alarak Ayvalık'ın Altınova beldesine bağlı Çakmak ve Üçkabağaç köylerine yapılan ziyaretler sohbet havasında geçti.
Ziyaretin amacının yaklaşan genel seçimlerle ilgili olmadığı vurgulanırken, sadece dertleşmek amacıyla yapıldığının altı çizildi. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol'un yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri ile Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette, ilk olarak Çakmak köyüne gidildi.
Hava şartlarının olumlu olması nedeniyle, Çakmak Köyü muhtarlığına ait kahvenin bahçesinde kalabalık köylü katılımıyla yapılan toplantıda, Çakmak köyü muhtarı Yakup Bulut tarafından konuk edilen CHP'liler gördükleri ilgi nedeniyle moral buldular.
Çakmak köyünün ardından Üçkabağaç köyüne geçen CHP'li gurup, bu köyde de köy muhtarlığına ait kahvehanenin bahçesinde sohbet etmeyi tercih ettiler. Sımsıcak çayların içildiği ve dostluk havasında geçen konuşmalarla Çakmak ve Üçkabaağaç köylerine sohbet toplantıları düzenleyen CHP'nin ziyaretinden köylüler mutlu olduklarını belirttiler.
CHP Balıkesir İl Genel Meclis üyesi ve eski Ayvalık Tariş Müdürü Fevzi Keklikçi'nin köylülere CHP'li heyeti tanıtımın ardından CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol'a sözü verdi. CHP İlçe Başkanı Erol, "Köylümüz yurdumuzun efendisidir, görün bakın ki, efendimizi ne hale getirdiler. Ayvalık'ın Altınova, Küçükköy ve köylerle tek bir yumruk olması gerektiğini düşündüğümüz için buradayız. Köylü vatandaşlarımızın hangi konuda olursa olsun bir sıkıntıları söz konusu olduğunda Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediye Başkanlarımız ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla tanışmalarını sağlayabilmek adına bugün burada köylülerimizle bir araya geldik. Seçim zamanı olmamasına rağmen sizlerle sohbet etmek ve dertleşmek için buradayız. Ak Parti 7 yıldır ülkeyi yönetiyor. 7 yıl önce Ak Parti tüzüğünde kırsal kesimi kalkındırmayı vaat etmişti. Parti tüzüklerine de bu konuyla ilgili pek çok madde koymuşlardı. Peki, Ak Parti bu 7 yıllık süreçte kırsal kesimi kalkındırabilmek için hangi vaadini yerine getirdi. Tütün ekmeyin diye bu hükümet tütün üreticisine para ödüyor. Tekel fabrikalarını sattı. Tütün ülkesi olan ülkemizi yabancı ülkelerden ithal edilen tütün mamulleri firmalarına teslim etti. Bu muydu kırsal kesimi kalkındırmak?'' diye konuştu.

AYVALIK'TA 12 BİN KİŞİ İCRALIK
CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "Nüfusu 35 bin civarında olan Ayvalık ve çevresinin 12 bin kişisi icralık... Siz köylülerimiz Atatürk'ün dediği gibi yurdumuzun efendisisiniz. Ama günümüzde pek çoğunuz üretirken harcadığınız emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz, yetmiyor birde zirai makinelerinize borçlarınızdan dolayı icralar geliyor. Yurdumuzun efendisi olan sileri bu hale getirdiler. Ak Parti çok iyi siyaset yapan bir partidir. Siyasette son derece kurnaz taktikler uygulayan bir hükümet, siyasetteki bu başarısını ülke yönetiminde de gösterseydi. İnanın şu an bu halde olmazdık'' dedi.
Köy ziyaretlerini şahsı adına sık sık yaptığını kaydeden ve anne tarafının Altınova'lı olduğunun altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, her iki köyde de yaptığı konuşmalarda, "Mevcut iktidar partisi, gübreyi sübvanse etmiyor ve sizlerde gübre alamıyorsunuz. Uçak benzini ucuzluyor ama sizler üretici olarak ucuz mazot kullanamıyorsunuz. Neden? Çünkü tüm bunlar AB'ye girebilmek için yapılıyor. Peki son zamanlarda AB'ye giriyoruz diye bir söz duydunuz mu başbakanın ağzından? Hükümet AB'ye girebilmek uğruna, sadece AB ülkeleri istiyor diye, tarım politikalarından vazgeçti. Zeytin üreticisine verilen taban fiyat, yapılan kanuni işlemlerin kırtasiye masraflarını bile karşılayamıyor. Ayvalık ve beldelerine ait bölgede üç belediye başkanı, üç il genel meclis üyesi var. Bölgemizde önümüzdeki dönem birde milletvekili çıkarırsak, sizlerin sesini içinde olduğumuz koşullarda daha fazla duyurmamın ve sorunların çözümünde yardımcı olacağı bir gerçektir. Biz Ayvalık'ta iktidara geldiğimizde ilçede zeytinyağının tüketimi kişi başı bir litre idi. Ak Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana aradan geçen 7 yıllık süreçte kişi başı zeytinyağı tüketimi 1 buçuk litre oldu. Ama bu artış nüfusun artmasını da hesaba katacak olursak hiçbir şey değildir. İspanya'da zeytinyağı tüketimi kişi başı 20 litre olarak öne çıkıyor. Biz zeytinyağını tüketebilmek için Ayvalık'ta şimdiye kadar çeşitli aktiviteler yaparak tüketimin artmasını sağlamaya çalışıyoruz. Başbakan iş yapamayıp iflas etme noktasında olan esnafa 'Birleşin ve market kurun' diyor. Gelinde şu an burada olduğumuz köylerde rafına sigara koyamayan bakkalı birleştirip, market kurun bakalım bu o kadar kolay mı?'' diye konuştu.
"KÖYLÜ HALKIMIZLA BİRLİKTE KAZANILDI"
CHP ilçe örgütüyle birlikte Çakmak ve Üçkabaağaç köyleri ziyaretine giden Küçükköy'ün CHP'li Belediye Başkanı Mesut Ergin'de, "Biliyoruz ki, Kurtuluş Savaşı mücadelesi köylü halkımızla birlikte kazanıldı. İnanıyoruz ki, Ak Parti'den ülkemizin kurtuluşu da yine köylerden başlayacak olan mücadele ile kazanılacaktır. AB ülkesi Yunanistan'ın ekonomisinin son günlerde ki durumu ortada. Ama Yunanistan'da herkes ayakta... Bizim ekonomimiz Yunanistan'dan daha da kötü durumda ama sadece ayağa kalkan tek bir simgemiz var, onlarda halen daha Ankara'da direniş mücadelesinde ki Tekel işçileridir. Siz üreticilerimizin durumu ortada... Hanginiz halinizden memnunsunuz? Ak Partinin politikaları artık iflas etmiştir'' dedi.
Açılımlarla ülkenin önünün tıkanmaya çalışılmasından yakınan emekli Yarbay ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'de, "2007 yılında subaydım. Emekli oldum. 2009 yılında da Belediye Başkanı oldum. Bu yüzden de subaylık hayatımda uzun yıllar terörle mücadele ettim. Ülke topraklarımızda yaşayan her vatandaşımız birbirimize tahammül etmeyi öğrenmek zorundadır. TV'ler de çıkıp ta teröristlerle diğer vatandaşları birbirinden ayırmayı beceremeyen insanlar, açılım için dağdaki teröristle de görüşmek lazım, Abdullah Öcalan'la da görüşmek lazım dedikçe artık TV izlemek insanın içinden ne yazık ki gelmiyor. Ama ne yazık ki mevcut iktidar terör konusunda halkımızın kabul edilemeyecek gerçeklerini Başbakanın kendi deyimiyle sindire sindire kabul ettirmeye çalışıyorlar.7 yıl önce iktidar olan Ak Parti'nin 7 yıl öncesi ile sonrasını mukayese edecek olursak özellikle çiftçi ve köylünün ne halde olduğunu çok rahat gözlemleyebiliriz. Üreticinin hali perişan ötesi... Mevcut koşullar berbat. Çiftçi, Memur, İşçi inanılmaz kötü durumda. Esnaf kan ağlıyor. Ama başbakan TV'lerde Ulusa Sesleniş programlarında pembe tablolar çizerek ekonominin çok iyi olduğunu söyleyebiliyor. Başbakan hangi ülkeden bahsediyor? Cumhuriyet tarihinde elde edilen kazanımlar tek tek satılıyor. Buna rağmen dış borç azalmıyor ve sürekli artıyor" diye konuştu.
Yapılan ziyaretlerde Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Ayvalık-Küçükköy-Altınova Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis üyeleriyle yapılan ziyarette, CHP İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Keklikçi'nin köylülerle olan samimi diyalogları gözlerden kaçmadı.

KÖYLÜLER CHP'Lİ HEYETİ BAĞRINA BASTI
Çakmak ve Üçkabaağaç köylerinin sorunlarını dinleyen ve yol ve kanalizasyon konusunda köylülerin taleplerini yerine getireceklerine, yetkileri olmasa da yapmaya söz veren CHP'li Belediye Başkanları ve CHP heyetini her iki köyde de köylüler adeta bağırlarına bastıkları gözlemlendi. CHP'li heyetin ziyaretinde konuşulanları köylü kadınlarında gecenin ilerleyen saatlerine kadar dikkatle dinledikleri de gözlerden kaçmadı.
Çakmak ve Üçkabaağaç köylerine yapılan ziyaretlerinde gördükleri ilgiden dolayı son derece memnun kaldığını belirten CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, ''Köylerimizi, yaşadığımız ilçe ve beldelerden ayrı tutabilmek mümkün değildir. CHP İlçe Örgütü olarak köy ziyaretlerimiz artarak sürecektir'' diye konuştu.