Vali Şentürk 15 Şubat'ta Tahriklere Kapılmayan Siirtlilere Teşekkür Etti

Siirt Valisi Necati Şentürk, 15 Şubat'ta bölücü terör örgütü elebaşının yakalanış yıl dönümünü bahane ederek çıkartılan olaylara karşı alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Vali Şentürk 15 Şubat'ta Tahriklere Kapılmayan Siirtlilere Teşekkür Etti
 Vali Şentürk halkın sağduyusu ve alınan önlemler sayesinde il genelinde, 15 Şubat ve onu takip eden günlerde bir olay çıkmadığını belirtti.

Vali Necati Şentürk, İmralı'da yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da 15 Şubat 1999'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 11'inci yıldönümü nedeniyle gösteri yapmak isteyen terör örgütü yandaşlarına yönelik alınan güvenlik önlemleri ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı. Sağduyulu hareketlerinden dolayı vatandaşlara ve aldıkları önlemler nedeniyle de güvenlik güçlerine teşekkür eden Şentürk, "15 Şubat nedeniyle güvenlik güçlerimiz, gerekli ve yerinde önlemleri aldılar. Her zaman büyük bir özverili ile çalışmalarını sürdüren güvenlik güçlerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Olay çıkmamasında güvenlik güçlerimizin aldıkları bu önlemlerin yanında halkımızın sağduyulu davranışının büyük önemi var. Arzu edilmeyen olay çıkmadığı gibi, esnafımız da daha önce olduğu gibi kepenk kapatma girişiminde bulunmadılar. Sağduyulu davranarak tahriklere kapılmayan bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.