Ersin Özince Ödüllü Demir Çelik Tesislerini İnceledi

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İskenderun Körfezi'nde Atakaş-MMK ortaklığında kurulmakta olan demir çelik fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ersin Özince Ödüllü Demir Çelik Tesislerini İnceledi
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İskenderun Körfezi'nde Atakaş-MMK ortaklığında kurulmakta olan demir çelik fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Özince, kriz ortamında modern teknolojiyle Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük tesisini kuran Atakaş'ın takdirle karşılanması gerektiğini söyledi.

Global finans piyasalarının nabzını tutan, önemli bilgi kaynaklarından Euromoney tarafından 2009 yılının en iyi anlaşma dalında Avrupa ve Ortadoğu ödülüne layık görülen Atakaş Şirketler Grubu ve Rus ortağı MMK tarafından 1,7 milyar dolara İskenderun Körfezi'nde kurulmakta olan demir çelik fabrikasına kredi desteği veren Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince, beraberinde genel müdür yardımcıları Adnan Bali ve Suat İnce ile birlikte fabrikada incelemelerde bulundu.

Atakaş MMK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ve genel müdür yardımcıları tarafından karşılanan Özince, modern teknolojiyle kurulmakta olan demir çelik tesislerinin çeşitli sahalarında incelemelerde bulundu.
Atakaş MMK Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Çakıcı'dan teknik bilgiler alan Özince, tesisin yapımında kredi desteği sağlayarak projenin hayata geçmesine katkı yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. İş Bankası'nın kredi desteğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Atakaş MMK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, kurulmakta olan fabrikanın dünyanın en modern teknolojisiyle yapılandırıldığını ve bu manada dünyada tek olduklarının altını çizdi. Atakaş, "Tesisimizde sıcak ve soğuk sacın tamamı olacaktır.

Fabrikamızın makinelerini temin ettiğimiz firma da tüm dünyada birçok fabrika kurduğunu fakat hiçbirinde böylesine modern teknoloji kullanılmadığını bizlere ifade etti. Bu manada bu demir çelik fabrikasının dünyada en modern teknoloji kullanılarak yapılan bir demir çelik fabrikası olduğunu söyleyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise "Atakaş MMK ortaklığında kurulan bu tesisler Türkiye'de iftihar edilecek tesislerdir. Metalürji sektörünün özellikle katma değeri yüksek ürün üretimine girmesi, kriz diye bildiğimiz dönemde bu kadar büyük üretim ve istihdam sağlayacak yatırımların yapılması çok memnuniyet verici. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Atakaş grubunu takdir ve şükranla anmamız lazım. Bizim de küçük bir desteğimiz olabildiyse o da bizi mutlu eder. İnşallah Türkiye'ye ve yöreye çok büyük bir kapasite getirecek. Heyecan ve memnuniyet duydum. Ortadoğu ve Avrupa'nın modern teknoloji açıdan bir numarası olacağını duydum, bu da çok mutluluk verici" şeklinde konuştu. 

Atakaş MMK ortaklığında kurulan demir çelik fabrikası, tamamlandığında Türkiye'ye yılda 1-1,5 milyar dolar döviz tasarrufu sağlaması açısından da büyük önem arz ediyor. Atakaş MMK'nın projesi, geçtiğimiz hafta Avrupa finans yayın organı Euromoney dergisi tarafından yatırım ve finans anlamında Avrupa ve Ortadoğu birincilik ödülüne layık görülmüştü.