AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na BYEGM'den Ziyaret

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve beraberindeki heyet, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçilmesinden dolayı Mevlüt Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na BYEGM'den Ziyaret
Ziyarette AKPM Başkanlığı görevine seçilmesinde en büyük etkenin Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği başarının etkili olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bunun yanı sıra Türkiye'nin iç ve dış politikada yakaladığı istikrarlı çizgisi, insan hakları, demokrasi ve hukuk reformlarında yapılan yeniliklerin etkili olduğunu belirtti. Çavuşoğlu ayrıca, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnun kaldığını ifade ederek, karşılıklı işbirliği içinde çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Türkiye'nin uluslararası düzeyde izlediği aktif dış politika sebebiyle, uluslararası kuruluşlarda Türk temsilcilerin görev almasının gayet sevindirici olduğunu kaydeden Melek ise, "Genel Müdürlük olarak Türkiye'deki çeşitli alanlardaki gelişmelerin yapılması hizmetlerin iç ve dış kamuoyuna yansıtılması ve ülkemizin tanıtılması için büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.