Başkent Üniversitesi Ecevit iddialarını kınadı

Başkent Üniversitesi, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit hakkında iş göremez raporu verilerek Başbakanlıktan uzaklaştırılacağı iddiaları kınandı.

Ergenekon davalarının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in doktor raporuyla görevden uzaklaştırılmak istendiği iddialarını soruşturmak için hastane belgelerini istemesine ilişkin Başkent Üniversitesi Hukuk Müşavirliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Bülent Ecevit’in Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne 4 Mayıs 2002’de kendi arzusuyla geldiği, 17-26 Mayıs 2002 tarihleri arasında tedavisinin yapıldığı ve 15 gün ara ile kontrollere gelmek üzere 27 Mayıs 2002’de taburcu edildiği anımsatıldı. Hastaneden taburcu edildikten sonra Bülent Ecevit’in bütün raporlarının eşi Rahşan Ecevit’e ve dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar’a teslim edildiği belirtilen açıklamada, Bülent Ecevit’in hasta dosyasının ise hastane kuralları ve hasta hakları gereği Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde muhafaza edildiği kaydedildi.

Bülent Ecevit’in hastaneden taburcu olduktan sonra 7 ay daha Başbakanlık yaptığı, 4 buçuk yıl yaşadığı ve bu dönemde Başkent Üniversitesi’nin kuruluşu olan Kanal B televizyonuna da 2 kez kendi konutunda konuk olduğu hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:“Amacı Başkent Üniversitesi ve bütün bağlı kuruluşlarını kuran Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın çalışmalarını engellemek ve 10 aydır herhangi bir yasal sebep gösterilmeksizin özgürlüklerinden mahrum bırakılarak sağlığı da ciddi bir şekilde zedelenmiş olan kurucu rektörümüzün karşısına bu tip gerçek dışı kasıtlı ve yapay olaylar çıkararak üniversitemizi zedelemeye çalışanları hem kişisel hem de kurumsal bazda şiddetle kınıyoruz. Bu konuda tüm yasal haklarımızı da kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz.”