Vali Bağış uyuşturucu tedavisi gören gençleri ziyaret etti

Adana Valisi İlhan Atış, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaları için İstanbul'a gönderdikleri 4 genci, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Adana'da 11 Ocak'ta Fatma Yıldırım'ın Dr. Ekrem Tok Ruh Sağılığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde annesinin yanında uyuşturucu krizine girmesi ve annesi Zine Yıldırım'ın gözyaşlarına boğulmasıyla başlayan süreçte Adana Valiliği'nin girişimi ile 11 genç tedavi olmaları için İstanbul Nöropsikiyatri ve Adana'daki Dr. Ekrem Tok Ruh Sağılığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.

Uyuşturucu bağımlılarından Fatma Yıldırım da tam 20 gündür İstanbul'da tedavi görüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a 1'i kız 2'si erkek 3 kişi daha gönderildi.
EMİTT Fuarı için İstanbul'a giden Adana Valisi Atış, Nöropsikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti.

Atış, önce Nöropsikiyatri Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Çalışkan'dan hastaların tedavi süreci ve genel durumlarıyla ilgili olarak bilgi aldı. Daha sonra hastaneyi gezen Vali Atış, Adana'dan hastaneye gönderdikleri Fatma Yıldırım, Onur Kaçar ve diğer hastaları ziyaret etti. Atış, Fatma Yıldırım ile uzun uzun sohbet etti. Yıldırım, uyuşturucu kullandığı için şimdi daha pişman olduğunu belirterek, "Keşke sizinle daha önce tanışmış olsaydım. Bu illetten daha önce kurtulmuş olurdum. Artık eroin istemiyorum. Burada yeniden doğmuş gibi oldum. Hayatın anlamını şimdi daha iyi anlıyorum. Yaşamak çok güzelmiş" dedi.
Atış ise buraya gelen gençlerin uyuşturucuyu bırakarak Adana'ya dönmesinin bağımlı olan gençlere umut olacağını belirterek, "Biz Valiliğimizin bütün imkanlarını seferber ederek bağımlılara yardım etmeye hazırız" diye konuştu.
Vali Atış, daha sonra kardeşi Ferhat Kaçar'ın kendisine mektup yazdıktan sonra uyuşturucu kullandığı otaya çıkan ve İstanbul'a annesi Zeynep Kaçar ile tedaviye gelen Onur Kaçar'ı ziyaret etti. Anne Kaçar, Vali Atış'a teşekkür etti.