Fahri doktora ödülü bir anda elinden kaçtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, resmi ziyaret için bulunduğu Bangladeş'te törenle fahri doktora verildi. Tören sırasında, Cumhurbaşkanı Gül'ün elinde bir anda 'canlanan' ödül fırlayarak yere düştü.

Temaslarda bulunmak üzere Bangladeş'e gelen Cumhurbaşkanı Gül'e Dakka Üniversitesi’nde fahri doktora verildi.

Tören sırasında Gül'ün ödülü elinden düşürmesi kısa süreli şaşkınlık yaşanmasına neden oldu. Ödül hemen yerden alınarak törene devam edildi.

Cumhurbaşkanı Gül gün içinde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Gül, konakladığı Pan Pacific Oteli'nde Hasina ile basına kapalı bir de görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Görüşmeye, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Torunlar da katıldı.

Gül ayrıca, Pan Pacific Oteli'nde eski İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Enam Chowdhury'yi kabul etti. Gül, daha sonra sırasıyla iş adamı Shahid Doha, ana muhalefetteki Milliyetçi Parti Lideri ve eski Başbakan Khaleda Zia ile Türkiye-Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikret Çiçek ve beraberindeki yöneticilerle görüştü.

Kabuller basına kapalı gerçekleşti.