Torul Barajı'ndaki kayıpları Sat komandolar arayacak

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde kontrolünü kaybederek göle yuvarlanan otomobildeki 2 kişiyi bulmak için Genelkurmay'dan sat komandoları istendi.

Torul Barajı'ndaki kayıpları Sat komandolar arayacak
Baraj gölüne yuvarlanan otomobili arama ve kurtarma çalışmalarına akşam verilen aradan sonra, sabah saatlerinde Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Kömürcü, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ve teknik heyetle birlikte toplantı yapıldı.

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan toplantıda, Genelkurmay Başkanlığı'ndan arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için sat komandoları talep etmeye karar verdiklerini bildirdi.

Gerekli başvurunun yapıldığını vurgulayan Gürçam, çıkacak onaydan sonra sat komandolarının bugün ilçeye gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Gürçam, ekip gelinceye kadar, Erzurum arama kurtarma birliğinden 5, il sivil savunma birliğinden de 10 kişilik ekibinin çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

OLAY

Giresun'un Doğankent ilçesinden Gümüşhane istikametine giden Cevat Aydın yönetimindeki 61 ET 959 plakalı otomobil, yoldan çıkarak Torul Baraj Gölü'ne yuvarlanmıştı.

Yakınlarının sürücü Cevat Aydın ve yanındaki Zeki Yiğit'ten haber alamamaları üzerine durum jandarmaya bildirilmiş, jandarma ekiplerince başlatılan aramalarda, Kirazlık Köyü mevkisindeki yolda fren izleri tespit edilmişti. Otomobilin baraj gölüne yuvarlandığını belirleyen ekipler, gece yaptıkları aramalarda Aydın ve Yiğit'e ulaşamamıştı.

Bu sabah Erzurum'dan gelen 5 kişilik dalgıç ekibi ile Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğüne ait 2 bot ile 10 kişilik ekip, aracın yuvarlandığı Torul Barajı'nda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.