Baykal'dan Ordu-yargı Tartışmalarına Tepki

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, devletin kurumlarını milletle, kurumları da birbiriyle kaynaştıracaklarını belirtti.

Baykal'dan Ordu-yargı Tartışmalarına Tepki
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, devletin kurumlarını milletle, kurumları da birbiriyle kaynaştıracaklarını belirterek, "Ordu bizim ordumuz, yargı bizim yargımız. Ordumuza da sahip çıkacağız, yargımıza da sahip çıkacağız, milletimize de sahip çıkacağız. Bunları birbirlerine düşürerek, bu kurumları kendi içinde fitneyle, fesatla, yalanla, dolanla, ihbarla halkın gözündeki itibarını, saygınlığını sarsarak bir yere varmanız mümkün değil. Hiç merak etmeyin Türkiye'ye sahip çıkacağız" dedi.

Baykal, Yenimahalle Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile yaptırılan Karşıyaka Diş Polikliniği'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Baykal, Türkiye'nin çok güzel şeylerin yapılabileceği, yer yer de yapıldığı bir yer olduğunu ancak buna rağmen herkesi üzen, rahatsız eden olayların da yaşandığını söyledi. Türkiye'nin yaşadığı bu acı olaylardan dolayı çok yorulduğunu, gereksiz, haksız yere yıpratıldığını ifade eden Baykal, vatandaşların ekonomik, siyasal nedenlerle birbirine
düşürüldüğünü, yanlışlıkların giderek yaygınlaştığını ve bundan üzüntü duyduklarını kaydetti. Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, "Bu böyle gitmez, gitmemeli. Yeni, taze bir başlangıç yapmalıyız. Yeni bir başlangıcı inşallah ilk fırsatta bu millet hayata demokrasi içinde geçirecektir. Toplumu içine sürüklendiği yorgunluktan, bıkkınlıktan, yılgınlıktan el birliği ile çekip çıkartacağız. Türkiye'nin özgüvenini tazeleyeceğiz, geleceğe olan inancını tazeleyeceğiz.
Birbirimize karşı kuşkuyla bakan insanlar olmaktan çıkacağız" diye konuştu.

"ORDUMUZA DA, YARGIMIZA DA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Baykal, devleti ve milleti kaynaştıracaklarını, birleştireceklerini belirterek, devletin kurumlarını da birbiriyle kaynaştıracaklarını ifade etti. Baykal, şunları söyledi:
"Devletin kurumlarını milletle kaynaştıracağız. Ordu bizim ordumuz, yargı bizim yargımız. Ordumuza da sahip çıkacağız, yargımıza da sahip çıkacağız, milletimize de sahip çıkacağız. Bunları birbirlerine düşürerek, bu kurumları kendi içinde fitneyle, fesatla, yalanla, dolanla, ihbarla halkın gözündeki itibarını, saygınlığını sarsarak bir yere varmanız mümkün değil. Hiç merak etmeyin Türkiye'ye sahip çıkacağız. Hukuka da, hakka da, Türkiye'nin kurumlarına da sahip çıkacağız. Milletin hakkına da, devletin
hakkına da sahip çıkacağız. Türkiye'nin zemini sağlam, altyapısı sağlam. Nur içinde yatsın, bu ülkenin temelini atanlar en güzel temeli atmışlar. Allah onlardan razı olsun, Mustafa Kemal'den, arkadaşlarından razı olsun. İnsanlarımızı birbirine düşürmemek lazım. Etnik köken diye birbirinden ayırmak yanlış, devleti etnik temelde yeniden ayrıştırmak yanlış, eğitimi etnik bakımdan ayrıştırmak yanlış. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz bu milletin evladıyız, hepimiz bu vatanın evladıyız."

"ÜLKEYİ AYRIŞTIRANLARA MİLLET HADDİNİ BİLDİRSİN"
Herkesin kimliğinin saygıdeğer olduğunu, herkesin kendi kimliği ile iftihar etmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, "Ama bu Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye'de beraber yaşıyoruz. Kimse de bunu inkar etmesin, kimse de bölmeye parçalamaya kalkmasın. Türkiye'yi kimse 'bana acaba oy mu getirir, siyasi yararım olur mu?' diye insanlarımızı birbirine düşürecek tahriklerin içine, ayrıştırmaların içine girmesin. Girenler varsa da milletim bu meseleye el koysun, herkese haddini bildiriversin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından polikliniğin açılış kurdelesini kesen Baykal, dişçi koltuğuna oturarak görüntü verdi.